71 grader nord Kjendis for 11. gang
© 2019/2020 TVNorge

71 grader nord: Tøffe kjendiser for 11. gang

Det blir tunge sekker, gråtende deltagere og stor grad av høydeskrekk når Tom Stiansen på nytt inviterer 10 kjente personer til å konkurrere om å bli Norges tøffeste kjendis.

Hele ti ganger tidligere har programleder Tom Stiansen invitert kjendiser til å utfordre seg selv og naturen i et håp om å nå Nordkapp. Når TVNorge nå drar i gang med 11. sesong, lover de at vi kommer tettere på deltagerne enn noen gang. – Jeg er imponert over innsatsen. Hver deltager kommer jo med ulik bakgrunn. Noen har aldri satt opp et telt eller brukt et kompass, men de vil gjerne og får virkelig utfordret komfortsonen sin, sier programleder Stiansen. Årets kjendiser er programleder Jon Almaas, ishockeyspiller Erik Follestad, håndballspiller Mia Hundvin, artist Pål OnklP Tøien, realitydeltager Melina Johnsen, artist og programleder Atle Pettersen, langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen, fitnessmodell og influenser Maren Turmo, alpinist Hedvig Wessel, og kokk Lise Finckenhagen. – Et drømmelag! Det har vært en veldig fin gjeng å dra på tur med, og jeg tror seerne vil se nye sider ved mange av dem, sier Stiansen.

Ikke bomull i sekken

Da programleder Jon Almås takket ja til å være med, trodde han at kjendisvarianten av 71° nord skulle være en snill variant. Det var det ikke! – Jeg trodde ærlig talt at det var bomull i sekken og at det hele var et spill for TV-kameraene, men opplevde snart det motsatte. Her var det bare å manne seg opp, og sørge for å ha rikelig med skift i sekken. Ble du våt, måtte du pent gå med våte klær resten av dagen, sier han. Programlederen, som også er klar med en ny sesong av «Praktisk info», hadde også ambisjoner om å se ut som Tom Cruise i Mission Impossible når han klatret i fjellveggen. Heller ikke det ble helt som planlagt. – Jeg kom nå opp, men vakkert var det ikke!

Jon Almås slik vi er vant til å se ham, i Paktisk Info med Jon Almaas.
Praktisk Info med Jon Almaas på TVNorge
© 2017 TVNorge

Det har nesten blitt en tradisjon i programmet at en av kjendisene blir hengende skrekkslagen i fjellveggen. I år kan vi røpe at i alle fall musiker Pål «OnklP» Tøien fikk kjenne på høydeskrekken. – Ja, snakk om å utfordre seg selv. Usikker på om jeg skal gjøre akkurat det igjen altså, men jeg har faktisk fått mer sans for friluftslivet, sier Tøien. Det samme sier TV-kokk Lise Finckenhagen. Mange vil kanskje tro at hun ville savnet kjøkkenet sitt aller mest, men slik var det ikke. – Å spise turmat var null stress. Verre var det at jeg ikke har sovet i telt siden jeg var 13 år. Det var en sjokkartet opplevelse, sier hun. Kanskje høre det ut som en klisjé når kjendisene sier at de ble kjent med seg selv på en ny måte, men slik var det i alle fall for Finckenhagen. – Du blir utfordret hele tiden, og må ordne opp i ting du ikke har noe som helst forhold til. Og så går det så fort. Det er stadig en ny dag, med nye ekstreme opplevelser, sier hun.

Se TV når du vil – der du er!

Visste du at du kan ta med deg abonnementet ditt? Med Canal Digital-appen har du friheten til å streame favorittprogrammene dine når og hvor det passer for deg - helt uten ekstra kostnad! I boksene under kan du lese mer om hvordan du ser på TV på mobil, nettbrett og på datamaskinen.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.