After Life
© 2020 Netflix

Publisert: 15.04.2020

After Life

År: 2019 -
Sesonger: 2 -
Serieskaper: Ricky Gervais
Imdb: 8.4

Drama. Typisk Gervais. Sorg og gleder. Trist og morsomt. Hverdagslig, om livet. Nydelig. Intelligent. Melankolsk. 

Ricky Gervais har både manus, regi og hovedrollen i en upolert diamant av en miniserie. Og når en av verdens beste komikere lager drama-serie er humor inkludert. Intelligent, varm humor som er nydelig mikset med våre usikre, sårbare, stakkarslige, klønete og malankolske sider. Hvordan går du videre når du mister din nærmeste? Her finnes trøst, men du kan komme til å elske denne raringens lidelse selv om du ikke har opplevd hans tap.

Noe så trist, og så morsomt!

Tony har mistet sitt livs kjærlighet, kona døde av kreft. Han jobber som journalist i en liten lokalavis, og er så såret og trist at han synes andre også fortjener å ha et drittliv. Det er ikke enkelt når din svoger er sjefen, og Tony klarer ikke å skjerpe seg, han er en gjennomført frekk faen. Selvmedlidende og usjarmerende. Det skaper noen situasjoner du vil le godt av, samtidig som latteren lett setter seg fast. Det tragikomiske er nettopp dét. Hele serien er hjerte og smerte og avstanden er kort fra latter til gråt. Kona etterlot seg videoklipp til sin mann før hun døde, hun så antakelig faren for at hennes kommende enkemann ville grave seg ned i sorgen. Det er et godt grep, hverdagslig utført med varme.

Blikk for detaljer og hverdager

Her møter vi tunge temaer som tap og sorg og Tony’s tanker om selvmord, du får gode scener med demens og rusmisbruk, det er vondt, men også vakkert flettet med humor. Det er så utrolig finstemt gjort, og det er befriende å oppleve det triste, men likevel kunne le med. Ricky Gervais har blikk for detaljer, og er en mann som vet å observere alle de små, universelle og vanlige situasjonene i hverdagen. Det gjør serien høyst troverdig og veldig realistisk, og det er lett å tenke at mange vil kunne kjenne seg igjen i situasjonen. Takket være bikkja holder han livet sammen, så vidt. Og midt oppi alt møter han en overraskende følelse av tiltrekning, som han selvsagt kløner til og ikke tør. Det er ikke bare Ricky Gervais som storspiller her, et helt kobbel av naboer, kolleger og mennesker han forholder seg til i hverdagen bidrar solid til helheten. Det krever et formidabelt talent å spille ut denne kontrasten av en sørgende, frekk, deprimert type – på en rørende morsom og stupid måte. Akk, det er så sjelfullt og vakkert, både hjerteskjærende og befriende lystig. Du må ikke ha sett eller likt «The Office» for å elske denne serien. Genialt, Ricky! Ikke nøl, bare kast deg på og start episode 1. Du vil ikke angre!

Registrer Netflix-abonnement på dekoderen din

Hvis du har vår nyeste dekoder OnePlace, så kan du logge deg rett på Netflix-abonnementet ditt, eller registrere nytt abonnement på dekoderen.