Se Snøfall på NRK Super
© 2019 NRK

Den komplette guiden til årets julekalendere på TV

Ingen jul uten koselige julekalendere på TV! Det blir både nytt og gammelt å velge i når vi nok en gang skal telle ned til jul foran TV-skjermene. Her får du oversikten. I år sender NRK fantastiske Snøfall – tidenes mest sette julekalender på NRK – mens TVNorge har laget en flunkende ny sesong av forfjorårets store julekalender for voksne, Jul i Blodfjell.

Det er ingen grunn til å fortvile om du går glipp av en episode av julekalenderne på de norske kanalene, du finner dem nemlig igjen i vårt ukesarkiv, der hver episode blir liggende en hel uke etter å ha blitt sendt på TV. Et annet lyntips er å ta opp de programmene du ikke får med deg, så kan du se dem i ro og mak når det passer seg.

Se Jul i Blodfjell 2 på TVNorge
© 2019 TVNorge

TVNorge: Jul i Blodfjell 2

TVNorges Jul i Blodfjell gikk sin seiersgang over norske TV-skjermer i forfjor. Allerede i år kommer oppfølgeren, så her er det bare å benke seg i sofaen. Det ser ut til å bli noen herlige gjensyn, blant annet med radarparet Nanna og Svein Soot, spilt av Ine Jansen og Trond Fausa Aurvåg. Gjensyn blir det også med en rekke “gamle” fjes, men ikledd nye roller. – Det er bare å glede seg, sier Atle Antonsen til Canal Digital, som uten å nøle mener oppfølgeren er enda bedre enn sesong 1. Han får støtte fra Ine Jansen som også i år har øvd flittig på dansken. – Vi føler egentlig ikke noe press, selv om mange mener det kan være vanskelig å følge opp en suksess. Vi har med oss så mange flinke folk, at dette ser veldig bra ut, sier hun.

Passer både unge og gamle

Vi røper vel ikke for mye når vi sier at årets versjon av Jul i Blodfjell blir av den blodige sorten. Denne gangen må Svein Soot og Danmarks beste pakkesporer, Nanna, nøste opp i en gammel forsvinningssak. En ung jente, Sofia Juul, forsvant plutselig under mistenkelige forhold for 20 år siden, og innen julaften må duoen finne ut hva som egentlig skjedde. Imens myrdes nøkkelvitnene over en lav sko. – Jeg tror dette appellerer til alle aldre fordi vi kombinerer humor med litt spenning, sier Trond Fause Aurvåg. Men det gjelder å følge med hver dag, om du skal få med deg alt som skjer. – Det er en komplisert historie, som selv jeg har hatt problemer med å følge med på, ler Atle Antonsen, som likevel skynder seg å legge til at det skal være mulig å forstå det hele når det braker løs 1. desember.

Se Snøfall på NRK
© 2019 NRK

NRK: Snøfall

For tre år siden samlet hele 1,8 millioner nordmenn seg foran TV-en på julaften for å se siste episode av Snøfall – tidenes mest sette julekalender på NRK. Den svært populære julekalenderen ble en kjempesuksess blant både kritikere, barn og voksne, og det er flere som er svært glad for et gjensyn med 9 år gamle Selma og den magiske lille landsbyen Snøfall i år.

Tinkas juleeventyr på TV 2
© 2018 Tinkas juleeventyr

TV 2: Tinkas juleeventyr

TV 2 sender den populære danske juleserien Tinkas Juleventyr, som også ble sendt på kanalen i fjor. Nissejenta Tinka, som sammen med de andre ungnissene skal til Kong Gobbe for å få overrakt nisseamuletten ved en høytidelig seremoni på kongeslottet. Denne amuletten skal markere at hun er en ekte nisse. Men noe går galt. Tinkas amulett skifter ikke farge og hun forstår at hun ikke er som de andre nissene.

Se The Julekalender på TV 2 Zebra
© 2019 TV 2 Zebra

TV 2 Zebra: The Julekalender

Det blir et nytt gjensyn med støvledans, misteltein og «bob-bob» også i år, til glede for alle fans av denne klassikeren fra The Travelling Strawberries. Det e nå berre lekkert!

Nordiske kanaler (inkludert i Underholdning)

Se Tinka og kongespillet på Dansk TV 2
© 2019 TV 2

Dansk TV 2: Tinka og Kongespillet

Om du så Tinka og Julekalenderen på norsk TV 2 i fjor og kan du få med deg årets påkostede oppfølger på danske TV 2 i år. Når kongen ikke vender hjem fra sin reise rundt i nissenes rike, utløses kongespillet: En konkurranse mellom rikets fire regioner om tronen.

Se Panik i Tomteverkstan på SVT1
© 2019 SVT1

SVT1: Panik i tomteverkstan

Årets svenske julekalender er flunkende ny, og beskrives av skaperne selv som en «sitcom-saga». Vi kan med andre ord forvente humor for både store og små når «Panik i tomteverkstaden» skal lede det svenske folk gjennom adventstiden.

Se Julestjærmer på DR1
© 2019 DR1

DR1: Julestjerner

DR1 byr på en dansk julekalenderklassiker fra 2012: Sus og familien må flytte til den lille byen Brorfelde da leiligheten deres ødelegges av en storm. Foreldrene har nemlig arvet et julestjerne-gartneri. Dagen Sus og familien flytter til byen, dukker det dog opp en ny stjerne på himmelen, og mystiske ting begynner å skje i den lille byen der alle kjenner alle.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.