En helt ny TV-opplevelse med OnePlace

​Denne boksen gjør TV-hverdagen din mye enklere

​Hvorfor skal du trykke rundt på fjernkontrollen når du like gjerne kan snakke til den? Slik kan Canal Digital Satellitts nye dekoder sørge for at du får en bedre TV-hverdag.

​Mens gårsdagens TV-bokser bare hadde som oppgave å gi oss tilgang til TV-kanalene, er dagens situasjonen en helt annen. Nå stilles det større krav til brukervennlighet og underholdningstilbud, og med sin nyeste boks «OnePlace» gir Canal Digital Satellitt deg en TV-hverdag tilpasset ditt konkrete behov – med lineær-TV og strømming i samme boks.

Operativsystemet er basert på Googles Android TV, som ingen andre aktører har gjort i Norge tidligere.

Snakk med TV-en

​Mens du tidligere har vært nødt til å gå ut og inn av forskjellige menyer – med bruk av diverse fjernkontroller – kan du nå holde deg inne i ett og samme univers. Og du trenger kun én fjernkontroll. I tillegg trenger du ikke engang å trykke på fjernkontrollen – det holder at du snakker til den.

Stemmestyringen i OnePlace er Googles egen teknologi. Og selv om du snakker på norsk, skjønner den alt du sier.

"​Nå prater både voksne og barn til fjernkontrollen som om det var den mest naturlige ting i verden."

​– Er det ikke litt rart å sitte i sofaen og snakke til fjernkontrollen?

– Hehe. Første gangen vi gjorde det hjemme i vår familie, så var det litt uvant, hvilket gjorde at vi testet det litt hver for oss. Nå prater derimot både voksne og barn til fjernkontrollen som om det var den mest naturlige ting i verden. I tillegg er det mye enklere enn å søke med tastene, forteller Tone Krohn Clausen, Direktør for produkt- og tjenesteutvikling i Canal Digital.

Dersom du gjør et stemmesøk på en TV-serie, vil du få opp alle forslag som passer til søket, som for eksempel treff fra ditt eget opptaksarkiv, ukesarkiv eller YouTube.

– Når du skal se på TV, skal du ikke behøve å bruke masse tid på å bla gjennom en haug med menyer. Nå har vi løftet opp innholdet slik at det er mer tilgjengelig og tilpasset hver enkelt familie. Dette kommer til å endre brukervanene for mange mennesker, sier Krohn Clausen.

OnePlace med kuber og fjernkontroll med talesøk.

​En helt ny verden

– Den viktigste nyheten med OnePlace er at det blir et åpent univers, ettersom den er basert på AndroidTV fra Google. Dermed får brukerne tilgang til et stort utvalg av apper, spill og mye mer, forteller Krohn Clausen. Dette vil gi deg store muligheter også i fremtiden, mener hun.

– Dette handler om innovasjonskraft. Nå som vi er inne på Googles plattform vil tilbudet utvikle seg mye raskere. For våre kunder vil det bety langt mer innhold enn tidligere.

Med ett enkelt trykk på fjernkontrollen er du inne i Google univers. Her finner du et nær utømmelig utvalg av underholdning fra Google Play, YouTube og andre apper i Google Play Store. Med andre ord - noe for hele familien.
I tillegg kan du laste ned et stort utvalg med spill, der du kan benytte fjernkontrollen som håndkontroll. Ønsker du derimot å bruke en annen håndkontroll, er det bare å koble denne til via bluetooth, forteller Krohn Clausen.

​Plukker ut det du liker

Noe du vil merke med den nye OnePlace-boksen, er at den er smart. Riktignok er den ikke smart nok til at den kan lage kveldsmaten din og servere deg i sofaen, men den er smart nok til at den vet hva du har lyst til å se på. Jo mer du bruker boksen, desto bedre vil den lære deg å kjenne, slik at den kan gi deg gode anbefalinger basert på innhold du allerede har sagt at du er interessert i.

– Du kan også legge opp din egen kanalrekkefølge, slik at din favorittkanal kommer øverst på listen – alt for at du skal få en enklere og mer sømløs TV-opplevelse. Alle TV-programmene har og fått bilder i kanal-listen, slik at du enkelt kjenner igjen dine favorittprogram.

I tillegg til det ordinære TV-tilbudet og Google-universet, gir Canal Digital deg et stort utvalg av filmer og serier. Hele 28.000 titler er tilgjengelig – mye av det er allerede inkludert i abonnementet avhengig av hvilken kanalpakke du velger. Banken med titler økes kontinuerlig, og mange titler finnes tilgjengelig for leie og kjøp.

TV med OnePlace grensesnitt.

​Hva med TV-innholdet?

Selv om OnePlace gir deg et hav av nye muligheter, er det likevel slik at TV-biten fortsatt vil være det viktigste for veldig mange, tror Krohn Clausen.

– Noe flere vil sette pris på, er muligheten til å fortsette å se på innholdet der du slapp dersom du bytter til en annen enhet. Si for eksempel at ungene sitter hjemme i stua og ser på en TV-serie mens mor og far pakker bilen for en langtur. Når alt er pakket og klart, kan ungene enkelt plukke opp TV-serien der de slapp, på nettbrettet eller mobilen når de setter seg inn i bilen.

​"– Når du skal se på TV, så skal du slippe å bruke masse tid på å bla gjennom en haug med menyer."

​I tillegg har man som Canal Digital Satellitt-kunde fullt ukesarkiv de siste syv dagene for alle kanaler som tilbyr denne tjenesten. Med andre ord trenger du ikke få full panikk dersom du plutselig kommer på at du har glemt å se favorittprogrammet ditt da det gikk live på TV-en.

Laster du i tillegg ned Canal Digital-appen på enten smart-telefonen eller nettbrettet, kan du se på TV når du vil – hvor du vil. Og skulle du ønske det, kan du med et enkelt tastetrykk på mobilen fjernstyre programopptak, slik at det ligger klar på harddisken din når du kommer hjem.

  • ​Er du interessert i den nye OnePlace-boksen? Bestill nå

​Innebygget Chromecast

Noen ganger er ditt eget innhold det beste. Kanskje har du tatt noen fabelaktige feriebilder du har lyst til å vise besteforeldrene når de kommer på besøk?

Med innebygd Chromecast er det en smal sak å strømme innholdet fra mobilen, nettbrettet eller datamaskinen din direkte til TVen. Og når dere har sett gjennom alt av feriebilder, kan du strømme musikk du har lagret på mobilen direkte til TVen.

Skjul boksen med god samvittighet

Folk er forskjellige ... Mens noen synes det er helt greit å ha alt av bokser og ledninger fremme og godt synlig, ønsker andre å skjule det mest mulig. Med OnePlace kan du velge helt fritt. Fjernkontrollen bruker nemlig bluetooth, hvilket gjør at du slipper å sikte inn med millimeterpresisjon når du skal skifte kanal. Dermed kan du fint skjule boksen bak en skapdør, bak TVen eller hvor du selv måtte ønske. Familien til Krohn Clausen har derimot valgt en annen løsning.

– Vi har vår synlig i TV-benken, ettersom boksen er nettere og finere enn de tidligere dekoderne våre, sier Tone.

Hva du velger, er fullstendig opp til deg selv!

OnePlace kan skjules bak dører og i benker.

Denne artikklen er utviklet i samarbeid med VG PartnerStudio.

Ofte stilte spørsmål

​Hva må til for å få OnePlace?

Siden OnePlace er bygd på en Android TV-plattform og kombinerer vanlig TV og strømming, må dekoderen være tilkoblet internett. For å få maksimalt ut av TV-opplevelsene bør du ha en internetthastighet på minimum 5 mbit/s.

I tillegg må du ha TV-abonnement fra Canal Digital Satellitt.

 

​Er det noen forskjell på Android-apper og Android- TV-apper?

Ja, det er det! Forskjellen er at Android TV-appene er utviklet spesielt for TV og store skjermer. Det er bare Android TV-apper som er tilgjengelige i Google Play Store på Android TV.

Kan jeg få OnePlace selv om jeg er kunde hos Canal Digital Kabel?

Canal Digital Kabel og Canal Digital Satellitt er to ulike selskap. Du må være kunde hos Canal Digital Satellitt for å bruke OnePlace.

Har OnePlace 4K?

Ja, OnePlace støtter både 4K og HDR.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.