​Familien Lønseth-Sageng i sofaen hjemme på Siggerud.

– Dette er som en ny verden

​Familien Lønseth-Sageng fra Siggerud har brukt Canal Digital Satellitts nye OnePlace-dekoder i flere uker. De har allerede rukket å bli svært begeistret for nyvinningen.

​– For meg er det helt genialt å bruke TVen til å se på YouTube. Det er mye bedre å kunne se ting der fremfor å sitte foran en liten skjerm, forteller Ida (15). Ettersom Canal Digital Satellitts nye OnePlace er basert på Google Android TV, har hun nå tilgang til YouTube på storskjermen i stua. Men det er langt i fra alt.

​Stemmesøket fungerer

En av de nye funksjonene til OnePlace er det nye stemmesøket. Dette er Googles egen teknologi, og til forskjell fra hva man gjerne tidligere har opplevd, er det nå mye lettere å gjøre seg forstått.

Mamma Lillan (42) har tidligere opplevd at TVen ikke oppfatter det som blir sagt, og at hun har brukt lenger tid på å forsøke å få TVen til å forstå hva hun sier enn hva det ville tatt å søke det opp manuelt.

"​– Vi har jo en stemmestyring allerede på TVen. Problemet er at det aldri har fungert!"

​Nå er det derimot mye enklere.

– Jeg hadde egentlig slått fra meg at vi kunne snakke med TVen, men nå bruker vi det faktisk daglig. Det er som en ny verden. Nå kan jeg bare si hva jeg ønsker å se på til fjern2kontrollen, og så dukker de relevante alternativene opp på skjermen, forteller Lillan.

Når du gjør et stemmesøk på for eksempel en TV-serie, vil du få opp alle forslag som passer til søket – enten det er fra ditt eget opptaksarkiv, ukesarkiv, leie, kjøp eller YouTube.

Også Ida har lært seg å bli komfortabel med dekoderens nyvinning.

– Før fikk vi aldri opp noe som helst da vi brukte stemmesøket. Nå er det nesten sånn at man ikke trenger å løfte en finger for å se på TV. Men det er veldig behagelig, altså, smiler Ida

​Tilgang til masse apper og spill

Ettersom OnePlace er basert på AndroidTV fra Google, har du tilgang til et åpent univers. I praksis betyr det at du kan benytte deg av flere tjenester enn tidligere, slik som for eksempel apper og spill. Det at operativsystemet er basert på Googles Android TV, er det ingen andre aktører i Norge som har gjort tidligere.

Hjemme hos familien Lønseth-Sageng er det overraskende nok far i huset som har vært mest frempå med å prøve spillene.

– Det er faktisk veldig moro. I tillegg kan man bruke fjernkontrollen til å styre med, noe som gjør det veldig enkelt å komme igang, forteller Finn Espen. Skulle du derimot ønske å bruke en ekstern håndkontroller, er det bare å koble til denne via bluetooth.

​Styr opptakene med mobilen

Som mange andre familier, ser og Lønseth-Sageng sjeldnere og sjeldnere på lineær TV. Da er opptaksfunksjonen som ligger i Canal Digitals app veldig kjekk å ha.

– Jeg kan for eksempel lese på nett om et program som skal gå senere på kvelden. Da er det bare å ta opp telefonen, gå inn på appen og sette programmet på opptak, slik at det ligger klart hjemme når vi har lyst å se det, forteller Finn Espen (44).

  • ​Er du interessert i den nye OnePlace-boksen? Bestill nå

Også Lillan har blitt veldig glad i opptaksfunksjonen. For henne er det og en stor fordel at lagringsplassen på den nye OnePlace-boksen er så stor.

– Det har hendt at jeg har satt meg ned for å se et program jeg vet jeg har tatt opp – kun for å oppleve at noen i familien har slettet opptaket fordi det er for liten plass. Akkurat dét er jeg veldig glad for å slippe nå, smiler Lillan.

Ida er på sin side mindre diskret:

​"– Det er pappa som har sletta alle våre serier når det har blitt fullt!"

​Også for yngstemann Mathias (12) er det noen fordeler ved opptaksfunksjonen.

– Da kan jeg se programmene dagen etterpå dersom det går for sent på TV.

I tillegg har OnePlace den egenskapen at den lærer deg å kjenne. Jo mer du bruker den, desto mer vet den hva du liker, slik at den kan gi deg gode og relevante anbefalinger basert på hva du faktisk liker å se på.

Jente og gutt med hver sin OnePlace fjernkontroll.

​Plasser dekoderen der du ønsker

Det viktigste for familien når de bruker TVen, er at opplevelsen er så problemfri som overhodet mulig.

– Når vi ser på TV, er det viktig at ting går raskt. Det skal være enkelt å finne frem det man har lyst til å se på, og det fungerer veldig bra nå. Det at vi og får opp bilder på alle program i TV-guiden, gjør det mye enklere å finne det vi er ute etter, forteller Finn Espen.

En stor fordel med den nye OnePlace-boksen er at du kun trenger å forholde deg til brukergrensesnitt, som i praksis betyr at du har tilgang til alt av filmer og serier uten å måtte hoppe fra meny til meny.

Til tross for at familien ikke har brukt den nye OnePlace-boksen lenge, har det allerede rukket å sette veldig stor pris på den.

– Tidligere dekodere vi har hatt, har gjerne hatt en tendens til å henge seg opp, noe som gjorde at vi måtte restarte dem titt og ofte. De slipper vi heldigvis nå, sier Finn Espen.

Frem til i dag har familien valgt å la OnePlace-dekoderen stå åpent i TV-hylla. Når de får vite at fjernkontrollen bruker bluetooth, som gjør at du ikke trenger å ha fritt innsyn til dekoderen, får de med ett lyst til å gjøre noen enkle omrokeringer.

– Kan man det? Da kan vi jo plassere den hvor vi vil, slik at det blir mye renere, utbryter Ida.

Familien i sofaen og prøver ut talesøk på OnePlace.

Denne artikklen er utviklet i samarbeid med VG PartnerStudio.

Ofte stilte spørsmål

​Hva må til for å få OnePlace?

Siden OnePlace er bygd på en Android TV-plattform og kombinerer vanlig TV og strømming, må dekoderen være tilkoblet internett. For å få maksimalt ut av TV-opplevelsene bør du ha en internetthastighet på minimum 5 mbit/s.

I tillegg må du ha TV-abonnement fra Canal Digital Satellitt.

 

​Er det noen forskjell på Android-apper og Android- TV-apper?

Ja, det er det! Forskjellen er at Android TV-appene er utviklet spesielt for TV og store skjermer. Det er bare Android TV-apper som er tilgjengelige i Google Play Store på Android TV.

Kan jeg få OnePlace selv om jeg er kunde hos Canal Digital Kabel?

Canal Digital Kabel og Canal Digital Satellitt er to ulike selskap. Du må være kunde hos Canal Digital Satellitt for å bruke OnePlace.

Har OnePlace 4K?

Ja, OnePlace støtter både 4K og HDR.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.