Mange hunder
© 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation

Oscar-vorspielet er i gang: Se forhåndsfavorittene med Canal Digital

Årets Oscar-nominasjoner er offentliggjort og markerer startskuddet for vinterens store filmfest. Her er noen av forhåndsfavorittene du kan kose deg med fram til selve utdelingen 24. februar.

Evelyn og Lee Abbott er nødt til å gå drastisk til verks for å sørge for at de selv og barna overlever. I et ødelagt New York truer mystiske utenomjordiske vesener som jakter etter lyd, og familien må leve livene sine i fullstendig stillhet for ikke å bli oppdaget. Det viser seg plutselig å være vanskelig. Til tross for at filmen utspilles nærmest i total stillhet, er den nominert til Oscar i kategorien Beste lydredigering.

Superheltfamilien er tilbake, men denne gangen står mamma Helen i rampelyset, og pappa Bob blir hjemme hos barna Violet og Dash. Det er en tøff omstilling for alle, og ingen aner ennå noe om alle superkreftene til lille Jack-Jack. Når en ny skurk klekker ut en farlig plan, må familien samarbeide med Fryzo igjen, hvilket er lettere sagt enn gjort. Filmen er nominert til Oscar i kategorien Beste animasjonsfilm.

I Isle Of Dogs møter vi den 12 år gamle gutten Atari Kobayashi, som jobber for den korrupte borgemesteren i byen. Når alle hundene i byen en dag blir beordret til å bli dumpet på et søppeldeponi på en øy, tar Atari saken i egne hender og begir seg ut i miniflyet sitt til Thrash Island for å redde vakthunden sin Spots. Med hjelp av de nye vennene sine begynner et episk eventyr som avgjør fremtiden for hele riket. Filmen er nominert til Oscar i to kategorier: Beste filmmusikk og Beste animasjonsfilm.

Presten Ernst Toller er skilt, og knust av sorg etter sønnens død. En dag dukker en ny kvinne opp i forsamlingen hans, den gravide Mary. Hun ber Ernst om å snakke med mannen hennes, en radikal miljøverner som ikke vil la et barn vokse opp i en verden ødelagt av klimaendringer. Nå må Ernst hjelpe Mary samtidig som han må håndtere spøkelsene i sitt eget hode. Filmen er nominert til Oscar i kategorien Beste originalmanus.

Bli med tilbake til 70-tallets Mexico City og en tilsynelatende normal middelklassefamilie i bydelen Colonia Roma. Dette er en halvbiografisk fortelling basert på filmskaperens – Alfonso Cuaróns – egen oppvekst i et Mexico i endring. Filmen skildrer et turbulent år i familiens liv, og det viser seg at barnepiken Cleo er det viktigste limet i familien hun elsker og beskytter. Netflix-filmen er nominert i hele ti kategorier, blant annet Beste kvinnelige hovedrolle, Beste kvinnelige birolle, Beste regi, Beste originalmanus og Beste film.

Psst! Roma og The Favourite seiler opp som de to store Oscar-favorittene og er nominert i hele ti kategorier hver.

The Favourite har vi tidligere omtalt som et kostymedrama ulikt noe annet du har sett. I samme artikkel intervjuet vi filmens tre stjerner: Rachel Weisz, Emma Stone og Olivia Colman. Da er det ekstra gøy at samtlige nå er nominerte til hver sin Oscar, henholdsvis Beste kvinnelige hovedrolle (Colman) og Beste kvinnelige birolle (Stone og Weisz). Filmen går for øyeblikket på kino og kommer som leiefilm hos Canal Digital i løpet av året.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.