TV-underholdning i julen

Julens beste TV-underholdning

Julen er tid for å tilbringe kvalitetstid sammen med familien, hygge seg og spise masse god mat. For mange er også juleunderholdningen på TV en viktig tradisjon på linje med risengrynsgrøt og pynting av juletreet. Her har vi samlet en fyldig oversikt over julens TV-program – så blir det enklere å få med seg det du vil.

Slik får du med deg det du vil se

Mye å gjøre, mye å føre: her er to tips for å hjelpe deg med å få med deg det viktigste på TV i jula: Vi legger ut alle programmene på de norske kanalene i vårt ukesarkiv. Her kan du streame dem når du vil i én hel uke etter at de har gått på TV. Oversikten over filmer vil du finne nedenfor i artikkelen. Har du opptak på dekoderen, kan du enkelt ta opp på dekoderen din. Med Canal Digital-appen kan du dessuten sette på opptak på dekoderen, fra appen – om du har dekoderen tilkoblet nettet.

Tradisjonen tro sender NRK sin julekalender for barn klokken 18.00 og i år er det deres nyeste kalender, «Stjernestøv», som går hver desemberdag frem til jul. I år har også TV 2 julekalender til samme tidspunkt – de sender en dubbet versjon av den danske suksesserien «Tinkas juleeventyr», og på TV 2 Zebra kan du se klassikeren The Julekalender. TVNorge, på sin side, sender julekalender for voksne med «Jul i Blodfjell».

Advents-spesialer

I adventstiden kan tilhengere av «Truls ála Hellstrøm» og «Senkveld» glede seg over julespesialer av de populære seriene, som sendes på TV 2. En fast tradisjonv for mange i julen har dessuten blitt «Olsenbanden»-filmene som vises fra 21. desember på TV 2 Zebra, og 22 desember på TV 2.

Se Grevinnen og Hovmesteren på lille julaften
© 2020 NRK

Kvelden før kvelden

Cheerio Miss Sophie! Kvelden før kvelden er kvelden for å sette siste kronen på verket før julen for alvor sparkes i gang. For mange av oss er Grevinnen og hovmesteren på NRK en viktig del av disse siste juleforberedelsene. Den tradisjonsrike sketsjen er en del av TV-programmet «Kvelden før kvelden». I år ledes sendingen av Marte Stokstad og Mikkel Niva, som får besøk av blant annet Eyvind Hellstrøm som ringer julen inn med deilig julemat for hele familien.

Se Tre nøtter til Askepott på julaften
© 2020 NRK

Julaften – den leeengste dagen i året

Det er heldigvis mer enn nok å se på i formiddagstimene den 24. desember – disse lange timene før julekalaset starter for alvor. NRK sender som alltid sitt tradisjonsrike juleprogram, som starter med «Tre nøtter til Askepott», «Donald Duck og vennene hans» og «Snekker Andersen og julenissen». På TV 2 starter dagen med God Jul Norge hvor Vår Staude, Cathrine Fossum og Wenche Andersen står klare til å virkelig ringe julen inn før kvelden melder sin ankomst. Og for de som foretrekker den svenske versjonen av Disneys julekavalkade, «Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul», kan du se denne på SVT1, som er inkludert i Underholdning. TV 2 viser også «Caprinos eventyrlige verden». Caprinos klassiske dukkefilmer med figurer fra norske folkeeventyr, Thorbjørn Egner, H.C. Andersen og Kjell Aukrusts univers. I dette kortfilmprogrammet får du se fire av filmene hans: «Gutten som kappåt med trollet», «Sjuende far i huset», «Reveenka», «Veslefrikk med fela», «Karius og Baktus», og «Askeladden og de gode hjelperne». TV 3 byr på Nothing Hill og Beethoven, og TV 2 viser «Jul i Flåklypa».

For deg som ønsker å lade både opp og ned med film i henholdsvis førjulen og romjulen, er det mye å velge mellom. Det er helt greit å la ribbefettet gå rett i fletta, om du har dekoder som sørger for at juleprogrammene og -filmene blir lagret for deg, slik at du kan se dem akkurat når det passer. Du finner også en rekke andre fantastiske TV-serier og filmer du kan streame hos oss både med og uten juletema.

Mellom jul og nyttår kan du kose deg med disse:

1 juledag: Før det bærer avsted i familieselskap kan du nyte en variasjon av både jul og humor på TV 2, med «Flåklypa Grand Prix», «Charlie og Sjokoladefabrikken», «Mr. Bean» og «Mr. og Mrs. Smith». TVNorge gir oss «Boss Baby» og «Polar Ekspressen», og TV 3 disker opp med Roald Dahls «Mathilda», samt «Hjemme Alene 3 og 4». 2 juledag: Hvis du ønsker en liten pause fra de typiske julefilmene, gir TVNorge oss «Trolls» og «Grease 2». Samtidig viser TV 2 «SVK: Store Vennlige Kjempe», «The Holiday», «Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa» og «Solan og Ludvig - Månelyst i Flåklypa». Romjulen: «Grusomme meg», «Minions» og «Paddington 2» sendes på TVNorge tredje juledag, og Ivo Caprino-filmene, samt «Peter Pan» sendes på formiddagen. Kvelden kan nytes med «Charlie og sjokoladefabrikken» og «Mr. Beans ferie».

Leiefilm når du vil

Her er et tips og triks i ludo: Det skal godt gjøres å ikke finne en film som passer deg perfekt i leietjenesten når du går inn for landing etter avsluttet julefeiring.

Sport i stedet for film?

Julen er ikke bare god mat, selskapeligheter og julefilmer. For mange er det også sterke sportstradisjoner knyttet til julen. Engelsk fotball og 2. juledag hører jo sammen, vi har den tysk-østerriske hoppuka og Tour de Ski. I år kan vi også se Magnus Carlsen i ny dyst i VM i hurtigsjakk og lynsjakk.

  • Boxing Day ser du på TV 2 Sport Premium 26. desember.
  • På NRK1 kan du se VM i hurtigsjakk og lynsjakk mellom 26. og 30. desember.
  • Hoppuka ser du på NRK og Eurosport Norge 28. des - 6. jan. 
  • Tour de Ski ser du på NRK og Eurosport Norge 28. des - 5. jan.

Se oversikt over vinterens sport her

Se TV der du er!

Visste du at du kan ta med deg abonnementet ditt? Med Canal Digital-appen har du friheten til å streame favorittprogrammene dine når og hvor det passer for deg - helt uten ekstra kostnad! I boksene under kan du lese mer om hvordan du ser på TV på mobil, nettbrett og på datamaskinen.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.