Se Raised by Wolves på TNT med Canal Digital
© 2020 Warner Media LLC. All Rights Reserved.

Oppdatert: 23.10.2020

Kikk bak kulissene til serien Raised by Wolves

I en fjern galakse lander et fartøy bemannet med to androider på planeten Kepler-22b. Med seg har de 12 fostre som en dag skal vokse opp og bli fundamentet for den nye, ateistiske sivilisasjonen på planeten etter at en voldsom krig mellom ateistene og de religiøse, Mithraics, har ødelagt jorden.

Slik starter serien 'Raised by Wolves', som for tiden sendes på TNT og har danske Amanda Collin i hovedrollen.

Serien er skapt av Aaron Guzikowski og er regissert av blant andre Ridley Scott og hans sønn Luke Scott, som begge står bak mange fantastiske produksjoner. Amanda Collin spiller androiden Mother, side om side med Abukabar Salim som androiden Father, og Travis Fimmel, som er kjent for sin rolle som den barske vikingen Ragnar Lothbrok i HBO-serien ’Vikings’.

De fleste kjenner nok Amanda Collin fra 'Undtagelsen' eller 'En fryktelig kvinne', og det var sistnevnte film som ledet til hennes nye rolle som androiden Mother.

 

Om Amanda Collin

Amanda er utdannet skuespiller fra William Esper Studio i New York. Hun har tidligere medvirket i flere danske filmer og serier, blant annet Flaskepost fra P, Underverden og senest med hovedroller i ’En fryktelig Kvinne’ og ’Undtagelsen’. Hun ble i 2018 tildelt både en Robert for årets kvinnelige hovedrolle og Bodilprisen for beste kvinnelige hovedrolle – begge for rollen som den dominerende Marie i ’En fryktelig kvinne’.

 

Kun 36 timers forberedelse

I 2019 befinner Amanda Collin seg nemlig på filmfestivalen Subtitle Festival i Irland. Festivalen viser europeisk film med engelske undertekster, og her deltar filmfolk fra hele verden. Amanda er invitert til å delta med filmen ’En fryktelig kvinne’, og det er nettopp den filmen casteren Kate Rhodes James ser. Etterpå tilbyr hun Amanda å komme til castingen på 'Raised by Wolves'. Fra da gikk alt veldig raskt.

- Fra jeg fikk høre om prosjektet, til jeg gjorde castingen, gikk det vel 36 timer. Så det var ganske intenst; jeg måtte bare lære replikkene og møte opp.

Det var ikke mye tid til å gå rundt og bli nervøs, men Amanda mener selv at nettopp dét kan ha vært til hennes fordel.

- Det er faktisk nesten den beste måten, å gå til casting med åpent sinn. Hvis jeg hadde hatt en uke på det, så kunne jeg fått alle mulige slags tanker i hodet, så det var veldig bra!

En kontrastfylt karakter

Bare seks uker senere står hun i et øde landskap i Sør-Afrika blant de vakre kulissene som utgjør settet. Hun er iført en latex-drakt i sølv, og er klar til å spille rollen som androiden Mother. En karakter som i egenskap av å være androide fremstår en smule kantete i fasong og sosial omgang med de menneskebarna hun oppdrar - selv om hun også er kjærlig. 

Så langt hadde hun forberedt seg gjennom å være nysgjerrig og stille spørsmål til den kontrastfylte karakterens personlighet, men Amanda understreker at utformningen av karakteren er en kollektiv prosess mellom skuespillere og instruktør.

- Det ligger ganske mye i manus og i scenen. Hele psykologien bak karakteren Mother er jo at hun er ny i dette her. Hun har ingen erfaring og ’bagasje’ med seg, ingen venninner hun kan spørre til råds om barna, hun lever liksom fra nå til nå. Så jeg måtte hele tiden selv filtrere og tenke: ’Har hun en følelse for dette? Ja, det har hun, hvorfor har hun det, hun kan jo faktisk ikke ha følelser?’. Det er helt sykt morsomt å jobbe med en sånn karakter.

Å jobbe med en levende legende

Arbeidet med Ridley Scott er også noe Amanda tenker tilbake på med glede. 

- Han gjorde alt lettere for meg. Det er jo en gave å jobbe med en levende legende, og han er utrolig dyktig på det han gjør. For meg handler det mye om hvorvidt instruktøren klarer å skape trygghet hos de han jobber med. Å få dem til å føle at de er en del av prosessen selv om han har alt klart i sitt eget hode. 

Ofte spurte hun hvordan hun skulle spille en scene og fikk svaret ’Overrask meg! Jeg elsker overraskelser’ fra Ridley Scott.

- Han la i stor grad opp til at man skulle føle seg fri i det, og det er jo et enormt trygt fundament for å prøve ut ting på egen hånd. 

Særlig én episode gjorde inntryk på henne.

- På et tidspunkt ble jeg veldig nervøs for å spille en scene hvor Mother skal skrike. Jeg følte meg så liten ved å tenke på at jeg, Amanda, skulle skrike foran 250 mennesker på settet, så det skapte en barriere. I en slik situasjon må man snakke med instruktøren, så jeg fikk et møte med Ridley hvor vi bare snakket sammen om det. Vi så YouTube-videoer om skrik, det var lett og hyggelig stemning, vi ga hverandre en klem og så bar det avsted for å ha det gøy. Det er en trygghet å vite at det er lov å feile, og at det likevel er noen som tar deg i mot.  

En opplevelse å gjøre egne stunts

Serien er spekkket med ville stunts og nervepirrende action-scener, som karakteren Mother er en viktig del av. Amanda fikk også lov til å teste ut sine krefter gjennom dette. Hun startet ut i en diger hall med fem stuntmenn- og kvinner. 

- Det var veldig gøy! Altså, virkelig en drøm! Det er jo veldig teknisk og vilt, men jeg prøver å gjøre så mye av det som jeg tør selv.

Det resulterte av og til i vondter og blåmerker, men da kunne heldigvis Amandas stuntkvinne Christy overta. 

- I en av de første scenene hvor jeg er i kamp med Jinn (Mithraics androide, red.), skal han banke hodet mitt ned i et bord, og jeg skal ta meg for med hendene. Men jeg blir så ivrig at jeg bare kjører hodet ned i bordet – det resulterte altså i en fin og blå nese! 

I scenene hvor Mother letter fra jordens overflate og svever både i tid og fra sted til sted, var Amanda også høytflyvende – i mer enn én forstand.

- Da får jeg en wire på meg som må sitte helt riktig i ryggen, og så må jeg finne det rette tyngdepunktet – men så er det en sterk mann og en kran som som gjør resten.

Ros fra fans

Serien høster massevis av ros fra fans og seere av serien i både inn- og utland, og det kommer klart til uttrykk på filmdatabasen IMDb, hvor serien for øyeblikket scorer sterke 7.9. Du kan nå  se alle episodene hos oss. Du kan selvsagt streame episodene direkte på TV-boksen din eller via Canal Digital-appen.

God fornøyelse!

Med vår tilvalgspakke Underholdning får du tilgang til 8 ekstra strømmetjenester (inkl. TNT) med et enormt arkiv av filmer og serier i appen og via OnePlace-dekoderen din.