Les Lacets de Montvernier
Les Lacets de Montvernier
© 2018 flickr.com/willj/ (CC BY-NC 2.0)

Når Tour de France nå ruller i gang trenger du ikke å være sykkelinteressert for å nyte den franske folkefesten. Syklistene skal på sin ferd mot Paris gjennom en mengde fantastisk natur- og kulturlandskap – som gjør at også vi sakte-TV-elskende nordmenn definitivt bør kjenne sin besøkelsestid – i tillegg til de sykkelfrelste. Se Tour de France på TV 2 eller Eurosport Norge – begge kanalene kan du dessuten strømme i Canal Digital-appen, så kan du for eksempel se syklistene sette utfor de nervepirrende utforkjøringer på vei ned fra Alpene uansett hvor du er. Under Kaggestads favoritter, finner du et utvalg av årets estetiske høydepunkter.

Johan Kaggestad
© 2018 TV 2

Johan Kaggestads høydepunkter:

– Det er mange etapper å glede seg til i år. Årets Tour er mer variert og tøffere enn på mange, mange år, sier Johan Kaggestad til Canal Digital om hvilke etapper han ser på som høydepunkter i årets Tour de France. – De norske «håpene» har vinnersjanser på mange etapper, og variasjonen på dagsetappene er større enn noensinne. Dette blir meget bra TV. – Skal jeg ta fram noen etapper må det bli 3. etappe som er en lagtempo-etappe på 35 km. 6. etappe som avslutter med å klatre opp de samme bakkene 3 ganger i Bretagne før målgang. 9. etappe som er en spektakulær «brosteinsetappe». – Klatreetappene 10, 11, og 12, og kanskje den tøffeste etappen under årets tour etappe, etappe 17. Etappen er «kun» 65 km, men rytterne skal over 3 fjelloverganger. Denne etappen kan og vil bli utslagsgivende for hvem som vinner årets «gule trøye». – En annen spennende etappe er den 20. etappen, tempoetappen som stort sett går oppover. Dette er nytt, spennende og utslagsgivende!

Etappe 1 – Start langs Atlanterhavet

7. juli. Etappestart klokken 11. Første etappe av årets ritt starter på øya Noirmoutier – der arkitektur og natur gir middelhavsfølelse, til tross for at øya ligger ut mot Atlanterhavet. Det blir en herlig etappe for dem som lengter etter sydligere hav, ettersom over halve den 201 kilometer lange etappen går langs Vendée-regionens kystlandskap. Øya Noirmoutier er for øvrig mest kjent i Tour de France sammenheng for sin brolagte sandbanke som forbinder øya med fastlandet. Men i år har man valgt å sykle over den mer moderne broen i stedet.

Saint-Gilles Croix de Vie
Saint-Gilles Croix de Vie
© 2018 flickr.com/jmdigne (CC BY-SA 2.0)
Tradisjonelt bolighus i Bretagne, der etappen starter
Bretagne
S.Möller [Public domain], Wikimedia Commons

Etappe 7 – Årets lengste

13. juli. Etappestart 12.30. Rittets syvende etappe, som også er den lengste, tar syklistene innover i landet, og går i hovedsak gjennom flatt landskap, og med lite sportslig spenning forventet, ifølge blant andre cyclist.co.uk. Det er med andre ord ikke på denne etappen man kan forvente høye fjell, og spektakulær utsikt, men den lange strekningen gjennom distrikts- og kulturlandskap og nasjonalparken Parc Naturel Régional Normandie-Maine gir frankofile en glimrende anledning til å lene seg tilbake å nyte det franske lavlandets atmosfære.

Etappe 9 – Brosteinsetappen Boasson Hagen håper å vinne

15. juli. Etappestart 12.30. Edvald Boasson Hagen gleder seg – han har blinket ut 9. etappe som sin favoritt i år, ifølge Nettavisen – og det gjør vi også. Etappen er også kjent som brosteinsetappen fordi syklistene skal forsere over 21 kilometer med brostein i denne etappen. Forvent stor dramatikk, historiske franske byer og kanskje en norsk etappeseier?

Fra Paris-Roubaix-rittet i 2014
Paris Roubaix
© 2018 Felouch Kotek (CC BY-SA 3.0), from Wikimedia Commons
Annecysjøen
Annecysjøen
© 2018 Guilhem Vellut, flickr.com/o_0/ (CC BY 2.0)

Etappene 10 og 11 – Knallharde klatreetapper inn i Alpene

17. og 18. juli. Etappestart 13.20 og 13.50. Det er slutt på kos og tempo gjennom fransk jordbrukslandskap når syklistene kommer til den tiende etappen. Nå skal de inn i alpene, og da må det virkelig klatres: I løpet av den 158,5 kilometer lange etappen venter fem klatringer – og en utforkjøring på 20 kilometer. Mens syklistene sliter seg opp bratte bakker, eller kaster seg utfor lange nedoverbakker, kan vi seere nyte synet av de majestetiske alpetoppene og blant annet den strålende innsjøen Annecy der etappe 10 starter.

Etappe 12 – Klassikeren med hårnålssvingene

19. juli. Etappestart 12.05. Vi befinner oss fortsatt i Alpene når syklistene skal inn i et av de virkelig store høydepunktene for oss seere i årets ritt: de fantastiske hårnålssvingene i Lacets de Montvernier. For ikke å snakke om Alpe d’Huez – den kanskje mest kjente stigningen i Tour de France. Her blir det virkelig folkefest, og noen ganger – kaos, som i 2004 da tilskuerne dyttet deltakerne mot toppen.

Les Lacets de Montvernier
Les Lacets de Montvernier
© 2018 flickr.com/willj/ (CC BY-NC 2.0)
Utsikt fra middelalderbyen i Carcassonne
Carcassonne
© 2018 flickr.com/lifacolor/ (CC BY 2.0)

Etappe 16 – Historisk sus til foten av Pyreneene

24. juli. Etappestart 11.20. Flotte franske byer er i fokus på den 16. etappen som starter i Carcassonne – med sin festningsby som står på UNESCOs verdensarvsliste. Etappen avsluttes i den klassiske Tour de France-byen Bagnères-de-Luchon, som ifølge sykkelmagasinet.no har vært vertsby for det franske sykkelrittet 58 ganger. Så er det også en nydelig by ved foten av de mektige Pyreneene.

Etappe 17 – Klatrernes paradisetappe i Pyreneene

25. juli. Etappestart 15.20. Vel oppe i Pyreneene kommer etappen Alexander Kristoff, ifølge TV 2, frykter kan sende en rekke syklister ut av løpet med sin brutale klatring. 17. etappe er blunket ut som den tøffeste i årets ritt – til tross for at den bare er 65 kilometer lang (!), og blir et høydepunkt sportslig, så vel som estetisk, der syklistene skal slite blant spektakulære fjellsider i Pyreneene. Etappen avsluttes på Col du Portet 2215 meter over havet – det høyeste noensinne i Tour de France-ruta, ifølge Nettavisen.

Lac de Génos-Loudenvielle
 Lac de Génos-Loudenvielle
© 2018 Olivier Pechenet, flickr.com/olivierpechenet/ (CC BY-SA 2.0)
Utsikt fra Col du Tourmalet
Col du Tourmalet
© 2018 GIRAUD Patrick (CC BY-SA 2.5), Wikimedia Commons

Etappe 19 – 5000 høydemeter i ett jafs

27. juli. Etappestart 12.00. Col du Tourmalet ruver 2115 meter over havet, og er en av de mest kjente og brukte fjellovergangene i Tour de France. Her skal det virkelig klatres: totalt 5000 høydemeter skal syklistene tråkke seg oppover i løpet av etappens 200,5 kilometers lengde, ifølge sykkelmagasinet.no.

Nå har vi gjort det enklere å finne frem til din favorittsport. Vi har nemlig samlet all sporten på ett sted i Canal Digital-appen. Du får en enkel oversikt over all sporten som sendes akkurat nå, senere på dagen, i morgen eller det som ble sendt i går - uavhengig av hvilken kanal det går på.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.