Barn som tegner i bakgrunn, fargestifter i forgrunn

Lærerikt og morsomt TV-tips til rastløse barn

Den nye hverdagen med kontor, skole og familieliv under ett er krevende for både store og små. Da blir også dagens små avbrekk med alenetid gull verdt. Med Underholdningspakken fra Canal Digital har du full tilgang til massevis av godt TV-innhold for barn. Her har vi samlet en rekke trygge TV-godbiter for barn i ulike aldre, så du kan nyte arbeidsroen med god samvittighet. Gi dem en kosestund for seg selv og ta en velfortjent pust i bakken!

Kjenner du ikke Dora fra før, er dette den riktige tiden for å stifte bekjentskap med henne. Både små og store elsker Dora, som er stadig er ute på eventyr sammen med apen Boots. Underveis kommer de opp i ulike utfordringer som de trenger barnas hjelp til å løse. I sesong åtte er Dora og vennene hennes i Brasil for å besøke Doras venninne Paula. Der må de slå tre gode fotballag i en cup for å vinne det store trofeet.

Doktor McStuffins er en av Disney Juniors mange populære serier, og handler om en liten jente som fikser ødelagte leker og kosedyr. Ja, rett og slett mange barns favorittlek levendegjort på beste vis. Mens doktoren sørger for god helse fra topp til pote, lærer barna om gode verdier, vennskap og mot. Men obs! Det er en viss fare for at du ender opp med doktor McStuffins fiksesang på hjernen i dagevis etterpå...

Vi holder oss til Disney en liten stund til, for på Disney Channel er det nemlig rikelig med kjente og kjære serier for de litt større barna. En av våre personlige favoritter er humoristiske og småmørke Hotel Transylvania, basert på de populære filmene med samme navn. Her møter vi Draculas tenåringsdatter Mavies som rives mellom vanlig tenåringsmoro og strikte rammer fra familiens eldre. Det blir det fort krøll av!

Vi gir deg verdens morsomste svamp! Ok, så er han også den eneste vi vet om, men barna elsker han. Nickelodeon er en del av Underholdning, og her har SvampeBob gått sin seiersgang siden 1999. Denne firkantede svampen er kjent for å appellere bredt med sin sprøe humor og satiriske tone. Han kan ikke skryte på seg å være spesielt lærerik, men så er det skikkelig godt og helt nødvendig å bare kose seg og le høyt!

Mens vi er i ha-det-gøy-seksjonen, som tross alt er veldig viktig i disse dager, bli med oss på eventyr til Wonder Park.Den fremtidige oppfinneren June oppdager at drømmefornøyelsesparken finnes, og her er virkelig alt mulig! Men så oppstår det problemer, og da må June få hjelp av sine gode dyrevenner. Resultatet er en uforglemmelig reise der vennene gjør at de kan for å redde parken.

Førskolebarna elsker Blaze og Monstermaskinene, og ikke uten grunn, for dette er en veldig morsom måte å lære på. Denne amerikanske interaktive og pedagogiske serien har fokus på vitenskap, teknologi, ingeniørvitenskap og matematikk - og barna lærer nesten uten å legge merke til deg. Et godt alternativ når barna trenger en variasjon fra "vanlig" hjemmeskole.

Underholdning er vår mest populære tilleggspakke. Her får du en rekke ekstra kanaler + tilgang til vårt enorme strømmeunivers.

Dersom du vil ha mer av de du liker best, er det lurt å velge smart. Derfor har vi lansert Smarte pakker – en smartere måte å velge underholdningen du vil se.

Smarte NRK-favoritter

NRK byr på massevis av spennende og lærerikt innhold for barn i alle aldre. Her er tre programmer som kan være til god hjelp i hjemmeundervisningen.

Supernytt

I en tid preget av usikkerhet og uro, kan tilpassede nyheter være en god måte å få oversikt på. Noen minutters nyhetsoppdatering fortalt på trygt, tydelig og barnevennlig vis er også en god inngang til samtale, eller spennende skrive- og tegneoppgaver.

Newton

Newton er ute i et nytt og enda mer lekent format, tilpasset dagens unge. Gjennom mindre episoder får vi bli med både YouTubere og programledere når de gjør spennende eksperimenter. Perfekt måte å snike inn læring hos de litt skoleleie!

Øysteins blyant ABC

Når Øistein tar blyanten fatt får bokstavene både liv og personlighet. Supertegnerens bokstavmoro er rett og slett en fest, og en glimrende måte å huske bokstavene på. Perfekt for fem- og seksåringen!

Vær aktive sammen!

Det blir mye stillesitting i disse underlige tider. Sørg for å riste løs og ha det gøy sammen, innimellom alt som skal gjøres over nett og på skjerm. Her er noen forslag vi håper hele familien kan like.

På limpinnen

Har du en limpistol i hus er mye gjort. Ta barna ut på en liten luftetur og sank pinner. Lim dem sammen som spennende kreasjoner. Hva med å lage en pinnekreasjon á la Eiffeltårnet, eller kanskje dere kan male pinnene grønne og lage en pinnekaktus? Naturfag + kunst- og håndverk unnagjort i en fei!

Inneparadis

Alt som skal til er en tusj, 10 A4-ark, teip og et sammenrullet sokkepar. La barna skrive tallene 1 til 10 på arkene, og feste dem på gulvet med teip. Dermed har dere et fiks ferdig paradis i stua. Bruk sokkene som stein, og hopp i vei. Kanskje en aktivitet som kan løse litt opp i stive hjemmekontorskuldre, også?

Mim og le

Mimeleken blir alltid gøy – uansett alder. Bytt på å mime en person, figur, ting eller noe helt annet. Kanskje klarer dere å lure inn litt læring også? Ha så frie tøyler som mulig, og le dere skakk av sprø ideer og pussige positurer. Hvis dere i tillegg varmer opp med litt limbo med feiekosten, får dere gjort unna gymtimen i en fei. Gøy!