Connie Nielsen spiller Corinna Hodel i «I Am the Night»
© 2019 TNT

OBS: Siden denne artikkelen ble publisert har «Familiepakken» endret navn til «Underholdning».

Connie Nielsen fra suksesserien «I Am The Night» om sosiale fengsler og kunstens skyggesider

TNTs nye, kritikerroste thrillerserie «I Am the Night» tar for seg den sanne historien om Fauna Hodel som blir kastet inn i Hollywood-elitens mørke – og til tider makabre – miljø i etterkrigstiden.

Serien kan du streame eksklusivt hos Canal Digital. Den er inkludert for alle familiepakke-kunder.

«I Am the Night» har fått mye oppmerksomhet i både norske og amerikanske medier og har vært den desidert mest streamede serien hos oss etter at den hadde premiere i starten av februar.

I bakgrunnen av Faunas historie, lurer et av USAs mest berømte uløste drap og mannen som lenge var en av de hovedmistenkte i saken, George Hodel.

Kunstens skyggesider

Men «I Am the Night» er også et dypdykk ned i den menneskelige psyken og ikke minst kunstens skyggesider. – Jeg mener at det er noe av det vi jobber med i serien: å vise den menneskelige kostnaden ved å tro at man gjennom kunsten kan gi slipp på alt moralsk ansvar overfor andre, sier danske Connie Nielsen til Canal Digital. Hun spiller Corinna Hodel i «I Am the Night», George Hodels eks-kone og performancekunstner. Bak seg har Nielsen en svært innholdsrik karriere med store roller i filmer som «Gladiatoren», «Wonder Woman», «One Hour Photo» og «Mission to Mars» har hun arbeidet med noen av Hollywoods største navn som Patty Jenkins, Ridley Scott og Brian de Palma. Men hun følger fortsatt nordisk film og TV tett, og hadde nylig en hovedrolle i den danske serien «Liberty».

Corinna Hodel (Connie Nielsen) og Fauna Hodel (India Eisley)
© 2019 TNT

Basert på faktiske personer

Etter at Fauna Hodel oppdager at hun er adoptert, rømmer hun hjemmefra og kommer i kontakt med den den mystiske og eksentriske Corinna. – Corinna er en karakter som er en blanding av en ekte person, men også basert på andre mennesker som var involvert med denne gruppen mennesker i Los Angeles i etterkrigstiden, forklarer Nielsen. Corinna blir en slags mentor og guide til overklasselivsstilen Hollywood-eliten lever i for Fauna. Og ifølge Nielsen ønsker hun å hjelpe den unge kvinnen, samtidig som hun har svært sterke behov for å tilfredsstille miljøet rundt seg. For ifølge Nielsen er Corinna fortsatt «en fange av sitt tidligere forhold med George Hodel og også menneskene som omgikk ham». – Jeg søkte inn i det sosiale fengselet Corinna er fanget i, som hindrer hennes intellektuelle frihet. Corinna er hensynsløs i måten hun etterkommer George Hodels behov. Selv etter skilsmissen – og Gud vet hva hun gikk gjennom – kunne hun ikke komme seg helt unna mannen. For Corinna Hodel, en performancekunstner, er det en stor motsetning mellom måten hun tenker om kunst og hennes livssituasjon: – Corinna har veldig stor tro på kunstens evne til å frigjøre individet, nærmest uansett kostnad.

Corinna Hodel (Connie Nielsen) i «I Am the Night»
© 2019 TNT

– En diskusjon om hvem vi er

Nielsens researchet blant annet hvordan kvinner blir fanget i forhold med ondartede, destruktive narsissister, til hvordan kunst kan fremprovosere både sårbarhet og åpenhet hos tilskuerne, til og med sinne, da hun forberedte seg til rollen. – Jeg fant det svært interessant når det gjelder Corinna. Hun utfordrer folk til å uttrykke sine dypeste, nærmest ubevisste, forhold til sårbarhet. Corinna ønsker å bruke sin kunst til å holde opp et speil for personen som ser på, forklarer Nielsen. Ikke så ulikt hva Nielsen selv mener skuespilleryrket, og historiefortelling generelt kan bidra til: – Jeg ser mitt arbeid som en slags diskusjon om hvem vi er og hvorfor vi er som vi er. Det er en måte for oss å oppdage oss selv.

Corinna Hodel (Connie Nielsen) i «I Am the Night»
© 2019 TNT

Skillet mellom fiksjon og virkelighet visket ut

I én scene i TNTs nye, kritikerroste thrillerserie «I Am the Night» viskes skillet mellom virkelighet og fiksjon ut: I scenen setter Corinna Huntington Hodel (Connie Nielsen) opp et performancekunst-nummer der hun ikledd en svært dyr og eksklusiv silkekjole ber publikum om å ta hver sin saks og klippe opp kjolen hennes. – Det var litt som dette kjente fengselseksperimentet på Stanford, der en gruppe elever fikk i oppgave å passe på en annen gruppe elever som fangevoktere. – Statistene som skulle klippe opp kjolen fikk en tydelig følelsesmessig reaksjon da de gjorde det. De ble entusiastiske og smått bemyndiget på en negativ måte. Det var skuespill, men reaksjonene deres på å klippe opp kjolen til Corinna var ekte, sier Connie Nielsen til Canal Digital.

– Det gjennomsyrer deg helt

På flere av produksjoner Connie Nilsen har jobbet på får vi oppleve en annen tid gjennom kameralinsen, som «Gladiatoren» og nå «I Am the Night» der 60-tallets Los Angeles er sirlig gjenskapt og til og med filmet analogt.

– Er det slik at dere blir påvirket av atmosfæren vi som seere får se i den endelige versjonen, eller er det for mye kameraer og lys og andre ting som bryter illusjonen?

– Du blir definitivt påvirket av det. Det gjennomsyrer deg helt og påvirker måten du snakker på og til og med den fysiske holdningen din. Du får så mange nye ideer og inspirasjon fra det.

«I Am the Night» kan du streame eksklusivt hos oss, i tillegg til TNTs nye komiserie Miracle Workers. Begge seriene er inkludert og helt uten ekstra kostnad for Familiepakkekunder.

Se TV der du er!

Visste du at du kan ta med deg abonnementet ditt? Med Canal Digital-appen har du friheten til å streame favorittprogrammene dine når og hvor det passer for deg - helt uten ekstra kostnad! I boksene under kan du lese mer om hvordan du ser på TV på mobil, nettbrett og på datamaskinen.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.