Publisert: 25.08.2020

Adam Pålsson spiller Wallander i Netflix nye originalserie

Rolf Lassgård, Krister Henriksson, Kenneth Branagh. Nå også Adam Pålsson. 32-åringen fra Haninge i Sverige skal fylle store sko i rollen som den legendariske politietterforskeren Kurt Wallander i Netflix nye storsatsning. - Jeg hadde ikke lest bøkene før vi startet innspillingen. Nå har jeg lest nesten alle, og jeg er stor fan, forteller Adam til Canal Digital før premieren 3.september.

En ny side av Wallander

Henning Mankells første bok om en merket politietterforsker fra Ystad ble først utgitt i 1991. Suksessen var enorm, og i tillegg til tolv Wallander-bøker er bøttevis av filmer og TV-serier basert på Mankells historier om den ikoniske rollefiguren. I den nye Netflix-serien får vi likevel oppleve en ny side av mennesket og politimannen Kurt Wallander. - Vi får møte den unge og nyutdannede Kurt Wallander når han står overfor sin første sak. Vi får innblikk i, og kanskje litt forståelse for hvorfor han senere blir til den legendariske politietterforskeren som mange kjenner ham som i dag, forteller Adam.

Young Wallander

Utspiller seg i dagens Sverige

Young Wallander utspiller seg i nåtidens Malmö og setter spor i en brennende aktuell samtidsdebatt. Unge Kurt er bosatt i Rosengård, der ingen vet at han er politietterforsker. Han kastes inn i ilden når et mord begås i nabolaget i hans egen bakgård. Et hatmord, etter alt å dømme. - Det var Henning Mankells visjon at Wallander alltid skulle stå midt i sin samtid. Han ville bruke detektivsjangren som en arena for diskusjoner om samfunnsklimaet og dermed synes jeg det er helt riktig og nødvendig at serien foregår i 2020, sier Adam Pålsson.

Alle snakker engelsk

Bortsett fra Adam Pålsson er regissør Jens Jonsson det eneste svenske bidraget til serien. Young Wallander er en britisk produksjon hvor alle snakker engelsk. Men, selv om hovedrolleinnehaveren måtte jobbe mye med språket, så han en stor verdi i at Wallander faktisk spilles av en svenske. - Jeg forsøkte å se det som en fordel, at det ga en slags ekthet til karakteren. Samtidig var språket den virkelig store utfordringen, og jeg jobbet veldig tett med en språk-coach. Det du ser på TV er resultatet av mange timers hardt arbeid.

Adam Pålsson

«Kan ikke tenke meg noe mer utfordrende»

Det er ikke første gang Adam Pålsson spiller en stor hovedrolle. Siden han slo gjennom i miniserien «Torka aldrig tårar utan handskar» for åtte år siden, har han blant annet gjestespilt Ted Gärdestad i filmen «Ted – for kjærlighetens skyld». Mange kjenner ham også igjen som infiltratøren Christian i suksess-serien «Før vi dør». Å spille hovedrollen i en stor Netflix-produksjon er likevel noe helt nytt for Adam, og han later til å trives godt med ansvaret. - Det morsomste med å gå inn i hovedrollen i en TV-serie som dette er at jeg får være med i nesten hver eneste scene. Det er et utrolig privilegium. Særlig når det er snakk om en Netflix-serie. Jeg kan ikke forestille meg noe mer utfordrende og spennende!

Young Wallander har premiere på Netflix 3. september.

 

Du vet vel at du kan se Netflix direkte på din OnePlace-dekoder? I vår enkle steg-for-steg-guide beskriver vi hvordan du gjør det. Der finner du også svar på ofte stilte spørsmål.