Lei Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa Hos Canal Digital
© 2018 Nordisk Film

OBS: Siden denne artikkelen ble publisert har «Familiepakken» endret navn til «Underholdning».

Disse ti julefilmfavorittene kan du se hos oss

Å pirke rundt i juletradisjoner og sette én fremfor andre, er en form for ekstremsport. Å sitte i juleselskap med fremmede og hardnakket proklamere at det kun er lutefisk som er riktig å spise på julaften, for eksempel, er en sikker måte å få opp temperaturen i samtalen på – i beste fall (ikke at vi har noe mot lutefisk).

Folkets favoritter

Så når vi nå skal ta en titt på tidens beste julefilmer, er det egentlig bare én ting å gjøre – se til folket!

Og folket har talt. I 2014 stemte Filmwebs lesere frem sine 10 julefilm-favoritter i en uhøytidelig avstemning. Resultatet er en liste som står seg svært godt, fire år senere.

Alle filmene på listen kan du se hos oss i julen – enkelte av dem er tilgjengelig for leie, mens andre er inkludert og helt uten ekstra kostnad for alle med Familiepakken – mens andre igjen går på god gammel lineær-TV.

Delt 10-plass går til «Elf» og «The Holiday». Én av dem en klassisk julekomedie med Will Ferrell i rollen som Buddy, som er oppvokst hos julealver på Nordpolen, og som forsøker å tilpasse seg livet som menneske når han får vite sannheten om sitt opphav. «The Holiday» er en stjernespekket romantisk julekomedie, der to kvinner fra hver sin side av Atlanteren bestemmer seg for å bytte bopæl i julen. Én bor i et bitte lite hus på landsbygda i England, mens den andre bor i en Villa i California. Vi snakker både forviklingar og uortodokse julefeiringer.

At «Flåklypa Grand Prix» er en viktig julefilm, er ubestridelig, og i 2013 kom et nytt tilskudd til Flåklypa-serien med et enda tydeligere juletema. Filmen ble både kritikerrost, og åpenbart en favoritt hos publikum – med 9.-plass på Filmwebs favorittliste. Originalen, «Flåklypa Grand Prix», kan du se 25. desember kl. 19.25 på TV 2

I Disney-filmen «The Santa Clause», eller «Nå det er jul — igjen», spiller Tim Allen Scott Calvin som ved et uhell får julenissen til å falle ned fra taket hans. For å gjøre opp for seg påtar Scott Calvin seg ansvaret for å levere nissens pakker i julen – med langt større følger enn han kunne sett for seg. «Nå er det jul — igjen», er inkludert for alle Familiepakkekunder

Jim Carrey spiller Grinchen, det grønne vesenet som hater julen, og som gjør alt i hans makt for å ødelegge den. Men det er før han møter Cindy Lou Who. Klarer hun å gi selveste Grinchen julestemningen tilbake? «Grinchen» er tilgjengelig til leie hos oss.

Fra regissøren Robert Zemeckis (Forest Gump, Tilbake til Fremtiden), og med Tom Hanks i hovedrollen: «Polarekspressen» er en kritikerrost animert spillefilm om toget til Nordpolen. Chris ligger våken på rommet sitt natt til jul, og lytter etter lyden fra julenissens slede, i stedet for han seg en helt annen overraskelse, da et tog stanser i gaten utenfor døren. «Polarekspressen» er tilgjengelig til leie hos oss.

«Reisen til Julestjernen» krever strengt tatt ingen nærmere introduksjon. Den absolutte klassikeren fra 1976 er så tett knyttet til norsk jul, at «Sonjas Sang til julestjernen» har blitt en julelåt på linje med Glade Jul og White Christmas. «Reisen til julestjernen» kan du se på NRK på julaften, eller leie hos oss.

Ja, «Die Hard er en julefilm», mener vi. John McClane mot terroristen Hans Gruber i MacClanes kones juleselskap, med legendarisk oversatte tilrop («hipp hurra, kølletryne») setter oss i akkurat passe amerikansk julestemning, hvertfall. Alle fire «Die Hard»-filmene er tilgjengelig til leie hos oss. «Die Hard 1» går også på Viasat 4 den 22. desember klokken 21.00.

Kløning på elitenivå når familien Griswald, som vi kjenner fra «Hjelp vi er på ferie»-filmene, kjent som National Lampoons i USA, skal feire jul. Vi finner en langt yngre Chevy Chase i hovedrollen, som den evige optimisten Clark Griswald. «Hjelp, det er juleferie» er tilgjengelig til leie hos oss.

At Dagbladet omtalte det som et «julesjokk» at ingen TV-kanaler viser «Love Actually» i år, sier litt om hvor viktig den fantastisk fine komedien fra Storbritannia er blitt for nordmenns julefeiring. Heldigvis er den fullt tilgjengelig i vår leiefilmtjeneste. «Love Actually» er tilgjengelig til leie hos oss.

Filmen om 10-åringen Kevin McCallister som ved en feil blir etterlatt hjemme når familien reiser på juleferie, topper Filmweb-lesernes kåring. Da den ble vist på norsk TV i 1994, ble den ifølge Filmweb sett av hele 750.000 nordmenn. Siden har lille Kevins julefeiring alene hjemme, mot innbruddstyver blitt en svært viktig del av julefeiringen for mange. «Alene hjemme» 1, 2 og 3 er tilgjengelig til leie hos oss. Alle «Alene hjemme»-filmene går også på TV 3 fra 16. – 20. desember.

Med familiepakken kan du se disse julefilmene kostnadsfritt

Daddy's Home 2

Gammel rivalisering skaper nye problemer når Dusty og Brads partnerskap settes på prøve i denne...

Saving Santa

Den håpløse alven Bernard drømmer om å bli oppfinner. Men han er en tosk blant alle de andre...

Jakten På Julehunden! (santa Buddies)

Bli med på en fantastisk reise sammen med Buddiene til Nordpolen.

Mikke Mus Og Vennene Hans Feirer Jul

Bli med Mikke og hans venner på gøye og varme julefortellinger.

Mikkes Jul I Andeby

Mikke og vennene lærer den sanne betydningen av julen.

Nå er det jul - igjen

En skjebnens handling forvandler en skilt far til den nye julenissen.

I'll Be Home For Christmas

Om en skøyer rekker hjem til jul, arver han farens Porsche.

Julenissen 3

Det blir kaos når Jack Frost fryser ned julen!

Disney's A Christmas Carol

Tre spøkelser tar Scrooge med på en opplysende reise.

Den Magiske Julaften

En mor gjenoppdager gleden ved julen.

Se TV der du er!

Visste du at du kan ta med deg abonnementet ditt? Med Canal Digital-appen har du friheten til å streame favorittprogrammene dine når og hvor det passer for deg - helt uten ekstra kostnad! I boksene under kan du lese mer om hvordan du ser på TV på mobil, nettbrett og på datamaskinen.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.