Hugh og Julia
© 1999 Universal Studios. All Rights Reserved

Valentines Day: Skap romantikk i stua med disse klassikerne

Inviter din bedre halvdel på date og se en av disse kjærlighetsfilmene på den beste kinoen som finnes – den du har hjemme.

Titanics undergang i 1912 er en av 1900-tallets mest omskrevne katastrofer. For veldig mange er det allikevel filmen med 90-tallsikonene Kate Winslet og Leonardo DiCaprio som har satt aller dypest spor – på godt og vondt. Filmen er en av historiens dyreste og ble belønnet med hele 11 Oscar-statuetter. Det filmtekniske står seg fortsatt godt – over tjue år etter premieren – og kjærlighetshistorien mellom overklassepiken (Winslet) og kunstneren fra tredje klasse (DiCaprio) er tidløs.

En artikkel om romantiske filmer uten å inkludere Hugh Grant? Nei, det går ikke. Vi kunne også tatt med Love Actually og Bridget Jones – På Randen (som begge kan leies på Canal Digital GO), men denne gangen skal vi til den lille London-bydelen Notting Hill. Tilfeldighetene skal ha det til at den lokale bokhandleren William Thacker (Grant) kommer i kontakt med den amerikanske filmstjernen Anna Scott (Julia Roberts). Søt musikk oppstår – og hele verden følger med.

Over 400 år har gått siden William Shakespeare skrev historien om verdens mest berømte kjærestepar. I 1996 kom tragedien i moderne format, med Claire Danes og Leonardo DiCaprio i hovedrollene. Romeo og Julie møtes på en fest og forelsker seg umiddelbart i hverandre. Dessverre oppdager de snart at deres respektive familier er rivaliserende industri- og mafiafamilier. Kun én ting er sterkere enn familienes hat for hverandre: Kjærligheten mellom Romeo og Julie.

Når Hollys (Hillary Swank) mann Gerry (Gerard Butler) blir syk og dør, faller livet hennes i grus. Den eneste som kan hjelpe henne er han som ikke lenger er der. Heldigvis var Gerry flink til å planlegge. På Hollys 30-årsdag – midt under sorgprosessen – får hun plutselig det første av mange brev fra sin avdøde ektemann. Brevene fører henne ut på en reise fylt av gamle minner og nye opplevelser som hjelper henne til å komme videre i livet. Filmen kan ses på Netflix og kommer med gråte-garanti.

Dagboken

Sett deg godt inntil din kjære og la tårene trille! Det er duket for lidenskapelig fortelling om den første og mest hardtslående kjærligheten. Fra eldrehjemmet ser Noah (Ryan Gosling) tilbake på tiden da han og hans store kjærlighet Allie kjempet for å være sammen, til tross for ulik familiebakgrunn og flere år adskilt fra hverandre under andre verdenskrig. Dagboken er en fortelling om følelser og fornuft, hjertets begjær og vanskelige livsvalg. Finner de to veien tilbake til hverandre?

Brokeback Mountain

To unge cowboys, Ennis (Heathe Ledger) og Jack (Jake Gyllenhaal), i sommerjobb som sauegjetere alene på fjellet. Forholdet mellom dem utvikler seg og uventede sterke følelser oppstår. Homofil kjærlighet på den amerikanske bygda på 60-tallet er alt annet enn ukomplisert, og de to rives mellom lidenskapelig kjærlighet og frykt for fordømmelse og hets. Brokeback Mountain har mottatt en rekke priser og nominasjoner, og har nærmest blitt obligatorisk for alle som tror på fri kjærlighet.

For deg med Underholdning

Hvorfor ikke velge en kjærlighetsfilm du allerede har i abonnementet ditt? Her er to anbefalinger som vil få blodet til å bruse.

Cold War

Vi møter den polske musikkprodusenten og pianisten, Wiktor, som forelsker seg i sangeren Zula tidlig på 50-tallet. Det viser seg at hun har sittet i fengsel for å ha angrepet faren sin da han forsøkte å forgripe seg på henne. Hun blir presset til å samarbeide med myndighetene om forestillingen hun og Wiktor jobber med. Wiktor oppdager Zulas svik, men begjæret og kjærligheten mellom dem tar ikke slutt. Likevel kommer både landegrenser og ulike ideologier mellom dem gang på gang. Kan kjærligheten overvinne alt?

Like Crazy

Anna og Jacob blir raskt forelsker når de møtes på universitetet i Los Angeles. Utfordringen oppstår når Anna, som er britisk, strekker reglene for å være sammen med Jacob to ekstra måneder på sommeren før hun returnere til England. Etter turen hjem, kommer hun ikke inn i USA igjen. I kampen mot systemet, må Anna og Jacob vurdere om forholdet er verdt avstanden og motgangen. Filmen er et must for alle som har kjent eller kjenner på lengselen et avstandsforhold kan føre med seg.

For deg med C More

Har du C More Film og Serier i ditt abonnement? Da har du tilgang til et helt univers av kvalitetsfilmer. Her er noen av titlene som får hjertet til å banke litt fortere.

A United Kingdom

Året er 1947. 26 år gamle Seretse Khama, tronarvingen fra Botswana møter Ruth Williams, en 24-årig sekretær fra London. Deres kjærlighet og ekteskap møter motstand ikke bare fra familiene deres, men også fra britiske og sørafrikanske myndigheter.

Tulip Fever

Britisk drama fra 2017. Vi er i Amsterdam på 1600-tallet, og møter Sophia som er som er gift med den langt eldre forretningsmannen Cornelis. Så opplever hun stor lidenskap når hun møter den unge kunstneren Jan.

En lektion i kärlek

Ekteparet David og Marianne sliter etter 15 års ekteskap. David har vært utro og Marianne har gjenopptatt kontakten med sin tidligere elsker. Men en dag når Marianne setter seg på toget for å besøke elskeren sin, kommer også David om bord.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Canal Digital-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder, OnePlace, får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Canal Digital-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.