Joker
© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. TM & © DC Comics.

Publisert: 22.01.2020

Oscar-festen er i gang! Se favorittene hos oss!

Oscarutdelingen er rett rundt hjørnet og nominasjonene er klare. Størst vinnersjanse har The Joker med hele 11 nominasjoner, men her er det mye å glede seg til. Synk ned i sofaen og finn frem popcornet!

The Joker

Den mislykkede komikeren Arthur Fleck drives til galskapens ytterpunkt i årets storfavoritt. I sin konstante streben på å gjøre andre glade, har han selv blitt offer for latterliggjøring. Når det tipper over, blir komedien til en nedadgående spiral av grusomheter, og Fleck glir inn i rollen som alteregoet The Joker. Joaquin Phoenix er nominert til beste mannlige hovedrolle, og gjør en glimrende jobb i portretteringen av The Joker. Noen ganger nytter det bare ikke å «ta på seg et smil». Eller?...

The Joker
© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. TM & © DC Comics.

Quentin Tarantino, Hollywood anno 1969 og to av verdens beste skuespillere. Det kan jo ikke gå galt! Leonardo DiCaprio spiller TV-stjernen Rick Dalton og Brad Pitt hans stuntmann Cliff Booth. Det blir et sterkt samspill om showbizens gullalder, drømmer og brutale virkelighet. Og midt oppi det hele, Mansons drapsorgie tatt til helt nye dimensjoner. Once upon a time in Hollywood er actionfylt og tander, rå og polert – alt på en gang. Likte du «Inglorious Bastards» og «Django Unchained», er denne et must. Filmen er nominert til hele ti Oscar, inklusiv beste regi, beste film, beste mannlige hovedrolle og beste mannlige birolle.

Pain and Glory

Sensasjonell fortelling om kunst og levd liv av mesteren Pedro Almodóvar. Antonio Banderas mottok prisen for beste skuespiller under filmfestivalen i Cannes, og er nominert til beste mannlige hovedrolle under årets Oscar-utdeling. Når du opplever han som den deprimerte og avdankede regissøren Salvador Malli, vil du skjønne hvorfor. I Pain and Glory ser han motvillig tilbake på livet sitt og gjenoppdager sterke minner fra da han som barn emigrerte med sine foreldre til en landsby i Valencia. Han minnes ungt begjær og glødende forelskelse, voksen kjærlighet og et smertefullt brudd. Gjennom skrivingen, har han funnet sin måte å få utløp for det livet krever av ham. Men hva skjer når det blir så vanskelig at skapertrangen erstattes med et tomrom?

Pain and Glory

Denne lattertriggeren av et eventyr er selvfølgelig nominert til beste animasjonsfilm. Det er vanskelig å ikke like historiene om de levende lekene som går gjennom ild og vann for hverandre og barnet som eier dem. Det blir ikke mindre likandes når de i Toy Story 4 får en ny venn på laget, en hjemmelaget plastgaffelleke. Supersjarmerende Gaffen befinner seg midt i en identitetskrise der han lurer på om han er søppel eller en ekte leke med mål og mening i livet. Han forsvinner på en bobiltur, og Woody og gjengen drar ut på redningsoppdrag. Nok en gang får Pixar det til, nemlig å skape hjertevarm underholdning med mening. Toy Story 4 er intet unntak og anbefales på det sterkeste – enten du har barn eller ei.

Elsker du å følge store talenters reise mot stjernene – helst ispedd deilig musikk fra legendene selv. Da er denne noe for deg! Rocketman er beretningen om Elton John og hans eventyrlige liv – fra å være et sjenert barn til å bli en internasjonal superstjerne, med et liv fylt med glitter, glam og eviggrønne pophits. Filmen er nominert til beste originalsang, Love Me Again, som forøvrig setter standarden for en musikalsk kveld av dimensjoner. Her er det bare å lene seg tilbake og la seg inspirere!

Nok en stjernespekket film, med Joe Pesci, Al Pacino, Harvey Keitel og Anna Paquin, for å nevne noen. De to førstnevnte er begge nominert til beste mannlige birolle, mens Martin Scorsese er nominert til beste regi. Filmen varer i litt over tre timer, men kontrastene mellom voldsom vold fortalt med lett fortellerstil holder deg underholdt fra begynnelse til slutt. The Irishman er en fantastisk skildring om lojalitet og svik, anger og ensomhet. Den tar for seg alt fra mafiavirksomheten på 60- og 70-tallet til drapet på JFK - rett og slett verdt hvert eneste minutt. Husk at du kan se Netflix rett fra OnePlace-dekoderen din, men at dette krever eget Netflix-abonnement.

Oscarfilmer på kino

Mange av de nominerte går fortsatt på kino eller har premiere i løpet av nærmeste fremtid. Her er flere favoritter du kan glede deg til!

1917

Storslagent krigsdrama i regi av Sam Mendes har gitt hele ti Oscar-nominasoner. Vi tas tilbake til 1. verdenskrig der to unge britiske soldater, Schofield (George MacKay) og Blake (Dean-Charles Chapman), sendes ut på et tilsynelatende umulig oppdrag. De skal krysse fiendtlig territorium for å gi en isolert bataljon en livsviktig beskjed. Kommer den ikke frem i tide, betyr det den sikre død for hele bataljonen, inkludert Blakes egen bror.

Filmen alle jenter har ventet på, er endelig her. I Frost 1 fryktet Elsa at hennes krefter var for mye for verden. I oppfølgeren håper hun de er sterke nok. Sammen med Anna, Kristoffer, Olaf og Sven, legger hun ut på en farlig, men bemerkelsesverdig reise. Frost 2-sangen «Into The Unknown», med den norske artisten Aurora, er nominert i kategorien for beste sang.

Bombshell

«Bombshell» er filmen om kvinnene som ble utsatt for seksuell trakassering av grisete menn i Fox News. Dette er en sterk historie med #metoo-tematikk, basert på virkelige hendelser med høyt mediefokus. Charlize Theron, Nicole Kidman og Margot Robbie sørger for nødvendig tyngde i de viktigste hovedrollene, mens John Lithgow er overbevisende slesk som den aldrende Fox News-sjefen Roger Ailes.

Little Women

Den syvende dramatiseringen av Little Woman viser at noen historier aldri går av moten. Utgangspunktet er boka med samme navn, skrevet av Greta Gerwig i 1968. Her reflekterer Jo March over livet sitt og forteller historien om sine søstre – fire unge kvinner som bestemmer seg for å leve livet på egne premisser. Filmen er nominert til seks Oscar, inklusiv beste film, beste manus, beste kvinnelige skuespiller og beste kvinnelige birolle.

Parasitt

Som første koreaner noensinne fikk regissør Bong Joon-ho med seg den gjeve Gullpalmen hjem fra Cannes. Nå er filmen nominert til hele seks Oscar! Her møter vi en fattig familie på fire som bor i en nedslitt kjellerleilighet i byen. Fremtidsutsiktene er dårlige, men plutselig åpenbarer det seg en gyllen mulighet ut av elendigheten. Filmen leker med ulike sjangre, slik at vi som seere slynges mellom humor, thriller, drama og satire. Gjør deg klar til en filmopplevelse helt uten sidestykke!

The Two Popes

Både Anthony Hopkins og Jonathan Pryce storspiller i dette helt spesielle pavedramaet. Filmen er basert på et oppdiktet møte mellom den forrige (Benedikt XVI ) og den nåværende paven (Jorge Mario Bergoglio). De to har svært forskjellige meninger i spørsmålet om den katolske kirken fremtid og standpunkter. De to veteranene er nominert til hver sin Oscar, noe du raskt forstår når du setter deg ned for å se filmen. Du ser den på Netflix.

Laster

Med Canal Digital-appen har du TV-underholdningen med deg overalt. Se filmer, serier og TV-program på alle skjermer.