Presidenten
© 2018 CMore

Nå kan du endelig se dette mesterverket fra start til slutt

Få TV-serier har gjort TV så kult som «The West Wing».  «Presidenten» , som serien heter på norsk, er en av de mest innflytelsesrike TV-seriene fra 2000-tallet. Nå kan du se hele serien. 

Når C More nå slipper hele serien, er det til glede og fornøyelse for gamle og nye fans. Si ordene The West Wing til en viss aldersgruppe og de sier «ååååå!», blir litt blanke i øynene og begynner øyeblikkelig å mimre.

Ikke så rart – "Presidenten" er en TV-serie som tør å være kompromissløs, og er fremført av en av de mest perfekte skuespillerensemblene noensinne.

artikkelen fortsetter under bildet

Godt maraton - husk en ekstra deilig stol og litt næring underveis!

En del av TV-revolusjonen

"Presidenten" hadde premiere på NBC i 22. september 1999, omtrent samtidig med det som kalles tv-revolusjonen, som ga oss The Sopranos, Oz, The Shield og The Wire – for å nevne noen.

For folk over hele verden var det brått legitimt å si «nei, jeg blir hjemme i kveld. Jeg skal se den nye episoden av Presidenten».

Serieskaper Aaron Sorkin hadde snust på temaet poitikk tidligere, i filmen «The American President» (1995).

Her leker han med figurer vi skulle se igjen i «Presidenten» – den tøffe, kvinnelige pressesekretæren, den nevrotiske, men kunnskapsrike tallknuseren, den lojale og effektive staben, samt de kvikke replikkene.

Sorkins unike evne til å kombinere menneskelige skjebner med noe så uhåndterlig (og ofte uforståelig) som politikk, gjorde "Presidenten" til en umiddelbar suksess.

artikkelen fortsetter under bildet

The West Wing
© 2018 C More

Prisvinnende og innflytelsesrik

Det hjalp også å ha Martin Sheen på Det ovale kontor – en solid, klok og handlekraftig historieprofessor – i tillegg til det tidligere nevnte ensemblet av både kjente og ukjente skuespillere.

Bradley Whitford ble brått et intellektuelt sexsymbol, Rob Lowes filleristede karriere strålte igjen, Allison Janney ble mainstream og et forbilde for alle arbeidende kvinner. Alle kunne finne en favoritt, en å identifisere seg med eller beundre.

Og prisene raste inn. "Presidenten" ble den viktigste og mest innflytelsesrike tv-serien på riksdekkende amerikansk fjernsyn.

The West Wing
© 2018 C More

Hva gjorde 11. september med serien?

Så, to år inn i suksessen kom 11. september.

Hva nå?

Det Amerika som hadde elsket de venstrevridde liberalene i "Presidenten" forandret seg i løpet av et døgn. Lange monologer om det moralsk riktige og kvikke replikker om skrullete republikanere smakte plutselig litt vondt.

Hele verden holdt pusten for å se hvordan de ville løse akkurat denne hendelsen.

Sorkin gjorde det ved å ... snakke. I hans 9/11-episode tilbringer Josh & co. hele dagen i kantinen med en skoleklasse.

Det hvite hus er plutselig i lock-down på grunn av en ukjent trussel. I kantinen føres en samtale mellom yrkespolitikere og skolebarn om verdens tilstand på en måte man skulle ønske var mulig i virkeligheten, og episoden ble både hyllet og gjort narr av.

Men Sorkin var kompromissløs, og han mente bestemt at dette var den beste dramaturgiske løsningen: å vise at det fremdeles var mulig å samtale og søke etter fredelige løsninger, selv om Amerika brant og snart skulle befinne seg i en krig som fremdeles pågår.

artikkelen fortsetter under bildet

The West Wing
© 2018 C More

Forut for sin tid

Men – heldigvis – kom "Presidenten" på at det var en TV-serie igjen, og vi kunne konsentrere oss om det indre livet i Det hvite hus til både våre helter og heltinner.

Det ble mer drama og tempoet ble skrudd opp et par hakk (om det var mulig). Å gå glipp av en episode var å gå glipp av noe viktig eller spektakulært.

Samtidig klarte serien å opprettholde sin optimisme, om enn litt forsiktigere: Det å delta i det politiske liv – enten i Det hvite hus eller i et lite valgkampanjelokale langt ute på bygda – var fortsatt verdifullt.

"Presidenten" takket for seg i 2006 med den første minoritetspresidenten i historien, og i november 2008 fikk det virkelige USA sin første minoritetspresident.

Og sannelig gikk vi inn i en tid hvor presidenten var talefør, smart, morsom, stilfull og kompromissløs i sitt arbeide for de som har minst – det var som om "Presidenten" var blitt virkelighet.

Kos deg med The West Wing – og oppdag at noen ting faktisk var bedre før.

Godt maraton - husk en ekstra deilig stol og litt næring underveis!

Kom i gang med strømmetjenesten

Med vår strømmetjeneste får du mulighet til å se hele sesonger av en rekke fantastiske serier – når og hvor du vil - helt uten ekstra kostnad!

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.

Trykk på "On Demand"-knappen på din fjernkontroll og du kommer inn i ett helt nytt innholdsunivers.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Tusenvis av filmer og serier er tilgjengelig for deg som abonnerer på C More. Med store nordiske produksjoner og internasjonale filmer og serier er dette abonnementet for deg som elsker film og serier. I tillegg til ett stort arkiv i strømmetjenesten inkluderer C More 5 kanaler som sender filmer og serier 24 timer i døgnet.