Daniel Radcliffe i «Miracle Workers»
© 2019 TNT

OBS: Siden denne artikkelen ble publisert har «Familiepakken» endret navn til «Underholdning».

Daniel Radcliffes eventyrlige karriere – fra Harry Potter til overarbeidet engel

De aller fleste av oss kjenner Daniel Radcliffe best som Harry Potter – trollmannen i filmatiseringen av J.K. Rowlings prisbelønnede bokserie. Men Radcliffe har hatt en svært interessant karriere også etter de populære eventyrfilmene, med roller som virkelig har vært utenom det vanlige, nå sist med komisk brodd i TNTs nye serie «Miracle Workers», som du kan streame eksklusivt hos oss. Både «Miracle Workers» og samtlige «Harry Potter»-filmer kan streames uten ekstra kostnad hos oss for kunder av henholdsvis Familiepakken og C More Film og Serier. Og i vårt rikholdige arkiv av leiefilmer kan du dessuten bli bedre kjent med filmene Radcliffe har spilt i mellom «Harry Potter» og «Miracle Workers». Under finner du tre av dem, alle med et overnaturlig tilsnitt.

En tafatt og inkompetent Gud (Steve Buschemi) er lei av at Jorden ikke lever opp til hans forventninger. Han bestemmer seg for å sprenge den. Samtidig, på himmelens avdeling for «besvart bønn» jobber den overarbeidede og venneløse engelen Craig (Daniel Radcliffe) med å svare på verdens befolknings bønner. Om han klarer å innfri en av bønnene merket med «umulig» (å få to svært sjenerte personer til å bli kjærester) går Gud med på å la være å ødelegge jorden. Daniel Radcliffe viser seg som en treffsikker komiker i denne sprø komiserien, der han spiller mot Hollywood-stjerne Steve Buscemi og komitalentene Geraldine Viswanathan (Blockers) og Karan Soni (Deadpool-filmene).

Fikk du aldri hoppet på Harry Potter-toget, og blir blank i øynene hver gang noen sier ord som «Humlesnurr», «Rumpeldunk» og «gomper»? Eller elsker du J.K. Rowlings fantastiske univers så mye at du må se filmene minst en gang i året? Uansett hvilken side du befinner deg på, har du muligheten til å streame alle de åtte Harry Potter-filmene. Ta deg den tiden du trenger, eller trøkk til med marathon!

Tre leiefilmer med Daniel Radcliffe

 

I Swiss Army Man får vi se Daniel Radcliffe i den trolig rareste rollen han har spilt i sin karriere. Her spiller han nemlig et lik. En mann som er strandet på en øde øy (Paul Dano) finner et lik i vannkanten. Et svært merkelig vennskap utvikler seg så mellom de to menneskene. «Morsom, modig og forfriskende ukonvensjonell,» skrev NRK Filmpolitiet da filmen kom i 2017. De beskrev den også som «en av de underligste filmene jeg har sett på lenge», men trillet likevel en femmer på terningen.

Der Radcliffe spiller en engel som forsøker å redde verden i «Miracle Workers», og en trollmann som forsøker å redde verden i «Harry Potter», kan man si at hans karakter gjør noe ganske annet i filmen «Horns»: Ig Perrish’ (Daniel Radcliffe) kjæreste myrdes under mistenkelige omstendigheter. Ig blir ikke dømt for drapet, men blir likevel mistenkt av folk i hans nærmiljø. På årsdagen for drapet begynner det å vokse et par djevelliknende horn ut av panna hans, hornene tvinger folk til å avsløre sine mørkeste hemmeligheter og begjær, og Ig bruker sin nye evne til å forsøke å finne ut av hvem som stod bak drapet på kjæresten.

Ifølge NRK Filmpolitiet fikk denne filmen 12 års aldergrense da den kom på kino i Storbritannia. Da flere foreldre tok med seg barna sine på kino for å se barnas store helt etter Harry Potter-filmene, fikk de seg en svært ubehagelig overraskelse. For The Woman in Black er skikkelig skummel, og dersom du liker å bli skremt, en «film du ikke må gå glipp av», ifølge Filmpolitiet. Radcliffe spiller den unge advokaten Arthur Kipps som blir sendt til landsbyen Eel Marsh, der han skal avgjøre verdien på et hus til en nylig avdød kvinne. Huset og landsbyen viser dog å bære på mørke hemmeligheter, og snart blir Kipps hjemsøkt av en hevnlysten kvinne kledd i svart.