Stream Miracle Workers hos Canal Digital
© 2019 TNT

Fem grunner til å se Steve Buscemi som Gud

I korte trekk: Steve Buscemi spiller Gud, Daniel Radcliffe spiller en overarbeidet, venneløs engel og bak kamera finner vi noen av Hollywoods største humor-talenter i tillegg til legende-produsent Lorne Michaels.

Miracle Workers, der Guds gode himmel gjenskapt som et gigantisk selskap med Gud som direktør og englene som arbeidere som i hovedsak gjør så godt de kan, kan du streame hos oss.

Her er, i lengre trekk, fem grunner til å glede seg til den rykende ferske komiserien:

Steve Buscemi som Gud i Miracle Workers
© 2019 TNT

1. Steve Buscemi er Gud

Det går ikke så bra med Jorden sett fra himmelen. Gud (Steve Buscemi) er lei, desillusjonert og savner tiden da mennesker ofret geiter til ham.

Derfor bestemmer Han seg for at han vil tilintetgjøre planeten for å gjøre plass til sitt nye drømmeprosjekt: En temarestaurant.

Det er akkurat så absurd som det høres ut, og Steve Buscemi gjør en glitrende jobb som tafatt Gud. Rolling Stones oppsummerer det hele svært godt:

– Når det gjelder denne ekstremt feilbarlige Herren, kunne ikke Buscemi vært mer perfekt.

Gud og hans engler i Miracle Workers
© 2019 TNT

2. Boken serien er basert på er en kritiker-, publikums- og Radcliffe-favoritt

Apropos boken serien er basert på: «What in God's Name» ble en kjempesuksess da den kom i 2012, og fikk anmeldere til å sammenlikne den med Douglas Adams' «Haikerens Guide til Galaksen».

Opprinnelig mente Rich at det ikke ville være mulig å overføre boken til TV-serieformat, avslører han i et intervju med Vanity Fair. Men, legger han til:

– Så ble TV rarere.

Fun fact: Daniel Radcliffe er stor tilhenger av boken serien er basert på, og stilte seg til rådighet med én gang serieskaper Steve Rich bestemte seg for å overføre den til skjerm.

Med Radcliffe så tidlig inne i prosjektet, har rollen som Craig blitt skreddersydd den britiske skuespilleren. Noe som merkes, for:

Daniel Radcliffe spiller engelen Craig
© 2019 TNT

3. Daniel Radcliffe viser seg som en treffsikker komiker

I den spektakulært underbemannede avdelingen for «besvart bønn» får den overarbeidede engelen Craig (Daniel Radcliffe) en ny kollega i Eliza (Geraldine Viswanathan).

Der Craig har nøyd seg med å besvare bønner som i stor grad dreier seg om å finne mistede ting som nøkler og hansker (mye på grunn av at for mye tukling med universet kan skape store følgefeil), kommer Eliza inn med ny giv, og høyt ambisjonsnivå, og legger en plan for å få Gud til å avblåse Jordens undergang.

Daniel Radcliffe spiller den venneløse og nevrotiske engelen Craig med herlig fingerspissfølelse, noe anmelderne av serien også har bemerket seg:

– Radcliffe fortsetter å vise sin bredde i en rolle som er ny for hans «Harry Potter»-fans, men som føles naturlig, skriver USA Today.

Karan Soni spiller erkeengelen Sanjay
© 2019 TNT
Geraldine Viswanathan spiller engelen Eliza
© 2019 TNT

4. To komikertalenter som briljerer pluss en ringrev på produsentsiden

To fremtredende biroller i serien, Eliza og erkeengelen Sanjay, spilles av henholdsvis Geraldine Viswanathan og Karan Soni, to relativt ukjente navn – inntil videre.

Soni var et av mange høydepunkter som taxi-sjåføren Dopinder i de kjempemorsomme Deadpool-filmene, mens Viswanathan hevet en rekke øyebryn i komedien «Blockers» i fjor.

Det er neppe noen brannfakkel og hevde at de begge gjør strålende prestasjoner som den optimistiske og ambisiøse Eliza og Guds favoritt Sanjay i Miracle Workers også.

Men det er ikke bare talenter å finne på Miracle Workers rulletekst. Serien har også komedie-ikonet Lorne Michaels, mannen bak Saturday Night Live, på produsentlisten.

Daniel Radcliffe og Geraldine Viswanathan i Miracle Workers
© 2019 TNT

5. Det er humor for deg som liker «munter pessimisme» (det gjør vi vel strengt tatt alle sammen?) og godlynt satire

En serie om en selvopptatt Gud som ønsker å ødelegge planeten vi lever på fordi det går så voldsomt dårlig her, bør være vanskelig å plassere i kategorien munter. Men det er akkurat det Daniel Radcliffe gjør i et intervju med Den of Geek. Nærmere bestemt beskriver han humoren i serien som «munter pessimisme».

Det er et begrep vi stiller oss bak. Midt oppi alt det dystre, og katastrofene Craig og Eliza ufrivillig forårsaker når de besvarer folks bønner, er det nemlig bøtter og spann med varme og vennlig, gjenkjennelig humor om den menneskelige tilstand.

Bonus: Disse tweetene fra regissør Jorma Taccone

Er du fortsatt ikke solgt, kan kanskje disse informative videoene fra Twitter-kontoen til Jorma Taccone (som er best kjent fra musikktrioen Lonely Island), hjelpe deg på vei: