Publisert: 24.01.2020
Ungdommene i Netflix-serien Ragnarok
©Netflix 2020

Den norske storsatsingen Ragnarok på Netflix: – Wow, for et modig prosjekt!

– Hva om guder er det vi trenger for å komme gjennom klimakrisen, spør serieskaper Adam Price. I Ragnarok kombinerer han norrøn mytologi og samtidens hverdagsdrama på briljant vis.

Historien tar utgangspunkt i vakker norsk natur, midt mellom mektige fjell og dype fjorder - i den fiktive bygda Edda. Her møtes voldsomme krefter mellom mennesker og natur, godt og ondt. Fryd deg over glimrende spill fra blant annet hovedrolleinnehaver David Stakston, Theresa Frostad Eggesbø og Herman Tømmeraas – alle kjent fra SKAM. Stjerneskuddet Emma Bones, kjent fra Heimebane, og Jonas Strand Gravli, fra blant annet 22.juli-filmen, spiller også viktige roller i serien.

Magne og Lauritz med telt i bakgrunn, fra serien Ragnarok fra Netflix
©Netflix 2020
Tre ungdommer på kafé, i serien Ragnarok fra Netflix
©Netflix 2020

Høy wow-faktor

– Da jeg så manus første gang, tenkte jeg wow, for et modig prosjekt! Det sier skuespiller Odd Magnus Williamsson som spiller den tilsynelatende snille faren til klimaaktivisten Isolde (Ylva Bjørkaas Thedin). Han er også lærer på skolen i bygda, ledet av en forførende og noe suspekt rektor (Synnøve Macody Lund). Vi møter Williamsson og Henriette Steenstrup under presselanseringen av serien. Steenstrup spiller den hardtarbeidende alenemoren Turid. Vil foreldrekarakterene avsløre noen skjulte sider underveis? – Det skjer ting mellom oss, for å si det sånn, sier Williamsson og ser lurt på Steenstrup. – Du får nesten bare se den, sier hun.

Kraftfulle karakterer

Det som gjør Ragnarok spesiell, er den hverdagslige kjøkkenrealismen, ispedd noe mystisk og overnaturlig. – Det er en fin fortelling om en gutt som kommer til et nytt sted og forsøker å finne sin plass, men så får han et stort ansvar, forteller hovedrolleinnehaver David Stakston. Han legger ikke skjul på at rollen som den mistilpassede gutten Magne var krevende å spille. – Det var utmattende, men også utrolig spennende, forteller han. Gísli Örn Garðarsson spiller rollen som Vidar, en slu forretningsmann med et voldsomt temperament. Omfanget av det, skjønner vi kanskje først når han står naken i iskaldt norsk fjellandskap og brøler et dyrisk ur-brøl. – Ja, den scenen var veldig utfordrende, men også utrolig gøy, forteller den islandske skuespilleren. Karakteren hans er den som står for mye ugagn i serien, men eier også bygdas kraftverk og store arbeidsplass.

Herman Tømmeraas som Fjord i Netflix-serien Ragnarok
©Netflix 2020
Serieskaper av Ragnarok, Adam Price.
©Netflix 2020

Det finnes håp!

Om du er kjent med norrøn mytologi fra før, vil du antakelig lete etter tegn hos de ulike karakterene. Hvem er jetter, hvem er guder? Hvem har hemmeligheter og hvem har superkrefter? I Ragnarok er verden på stø kurs mot en endelig undergang – med mindre noen griper inn. – Hovedkarakteren er en usedvanlig helt. Han er 16 år gammel, har dysleksi, få venner og flytter til et stygt hus. Når urettferdighet oppstår, tar han likevel kampen, forteller serieskaper Adam Price. Før vi vet ordet av det, trekkes linjene til vår egen virkelighet, for hvilke krefter står vi egentlig overfor i dag? – Det er så mange som bare snakker. De som virkelig gjør noe for miljøet, som ofrer noe, er ekte superhelter, sier Adam Price. Han håper serien kan inspirere og underholde på en meningsfull måte. – Samtidig ønsker vi å fortelle de unge at det finnes håp, men at det er de unge som er håpet, legger han til. Du kan se hele serien på Netflix. Husk at du kan se Netflix rett fra OnePlace-dekoderen din, men at dette krever eget Netflix-abonnement.

Det er lett å finne og se Netflix på OnePlace. Brukerveiledningen viser deg kort og godt hvor og hvordan. Der finner du enda flere spørsmål og svar om OnePlace og Netflix.

Se TV der du der!

Visste du at du kan ta med deg abonnementet ditt der du er? Med Canal Digital-appen har du friheten til å streame favorittprogrammene dine når og hvor det passer for deg - helt uten ekstra kostnad! Sjekk hvordan du ser på TV på mobil, nettbrett og på datamaskinen.

Med Canal Digital-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.