Streaming for nybegynnere

Streaming for nybegynnere – hva, hvor og hvordan

Hva er streaming?

Du streamer (strømmer) når du ser TV på internett. Streaming innebærer at vi overfører lyd og bilder (video) på internett, fra oss (som sender) til deg (som mottaker). Det betyr at du kan se programmer, filmer og serier når og hvor det passer for deg, uavhengig av TV-kanalenes sendeskjemaer.

Eksempel: Streaming av Ukesarkivet

Alle våre kunder har tilgang til å se Ukesarkivet. Det vil si at du kan se det som er sendt på TV-kanalene inntil 7 dager tilbake i tid. Dermed går du ikke glipp av noe selv om du er opptatt når det sendes på TV. Du kan se det dagen etter, eller 7 dager etter. Innhold du ser i Ukesarkivet blir streamet, som betyr at vi kopierer innholdet fra siste ukes TV-sendinger i minnet hos deg som mottaker (cache-minnet, som er et hurtigminne og midlertidig lager på datamaskiner ). Derfor må du være koblet til internett for å kunne se Ukesarkivet.

Hva er en app?

App er en forkortelse for en applikasjon, som betyr et dataprogram du laster ned til en av enhetene du har koblet til internett, som for eksempel smarttelefon, nettbrett og TV.

Hva er Canal Digital-appen?

Canal Digital-appen er vår egen applikasjon, dvs. vårt dataprogram som du kan laste ned til smarttelefon, nettbrett, Apple TV 4 og Samsung Smart-TV. Canal Digital-appen gir deg tilgang til abonnementet ditt på nett på disse enhetene. Appen vår gir deg frihet til å se TV på ulike enheter, når du vil og hvor du vil. Canal Digital-appen gir deg abonnementet ditt på nett, på inntil 4 mobile enheter i tillegg til TV-en. Hvis du har Familiepakken kan du i tillegg bruke appen til å laste ned filmer og serier for å se senere – når du ikke har tilgang til nett. Da er det smart å laste ned mens du er på Wi-fi hjemme, så slipper du å bruke av datatrafikk du har tilgjengelig på mobiltelefonen din.

Hvis du ikke har streamet før, anbefaler vi deg å starte med en av enhetene du har koblet til nett. Start med smarttelefonen din. Når du har lastet ned Canal Digital-appen og aktivert abonnementet ditt på telefonen, har du TV-en i lomma – og kan gjøre deg kjent med hvordan det fungerer. Neste enhet er kanskje nettbrett, eller Apple TV? Så fort du fikser det på en enhet, lover vi at det går lett på neste. Følg instruksjonen her, så får du Canal Digital-abonnementet ditt på telefonen